Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Austrálii našli 4-ročné dievčatko, ktoré bolo unesené z kempu. Polícia zadržala 36-ročného muža
Zdielať na

V Austrálii našli 4-ročné dievčatko, ktoré bolo unesené z kempu. Polícia zadržala 36-ročného muža

AUSTRÁLIA / V Austrálii sa podarilo nájsť štvorročné dievčatko, ktoré pred dvoma týždňami aj so spacím vrecom zmizlo zo stanu v kempe na západe krajiny. Podľa polície je "nažive a v poriadku". Cleo Smithovú hľadali bezpečnostné zložky aj miestni ľudia. V súvislosti s jej zmiznutím je vo väzbe 36-ročný muž, napísali austrálske médiá.

Policajti našli dievča v stredu, 3. novembra, skoro ráno miestneho času v dome v pobrežnom meste Carnavorn, zhruba 100 kilometrov južne od miesta, kde s rodinou kempovala. Podozrivého, ktorý z mesta pochádza a na rodinu zrejme nemá žiadne väzby, vypočúva polícia. "Bola tu informácia, ktorou sme sa podrobnejšie zaoberali. Sledovali sme veľa forenzných stôp a viedlo nás to k určitému domu," uviedol komisár štátu Západnej Austrálie Chris Dawson.

"Jeden z policajtov ju vzal do náručia a spýtal sa jej, ako sa volá. Odpovedala: "Volám sa Cleo," opísal nájdenie miestnym médiám Dawsonov zástupca Col Blanch. Krátko na to sa dievčatko stretlo so svojou matkou a s nevlastným otcom.

Dievča jej rodičia naposledy videli v rodinnom stane okolo 1:30 miestneho času, 16. októbra, v kempe Blowholes Shacks zhruba 900 kilometrov severne od Perthu. Keď sa prebudili, už vo svojej časti stanu, ktorý zdieľala s mladšou sestrou, nebola. Polícia mala podozrenie, že bola unesená, pretože zips stanu bol otvorený až do výšky, na ktorý bola štvorročná dievčina sama nedosiahla.

Austrálska polícia sa obávala, že bola Cleo unesená a ponúkla milión austrálskych dolárov tomu, kto o dievčati poskytne akékoľvek informácie. Podľa agentúry AP nie je jasné, či odmenu niekto dostal.

"Sú to úžasné správy. Cleo Smithovú našli a je doma v bezpečí a zdravá. Naše modlitby boli vypočuté," napísal na twitteri austrálsky premiér Scott Morrison.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy