Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Berlusconi vyhral boj s koronavírusom, vracia sa domov
Zdielať na

Berlusconi vyhral boj s koronavírusom, vracia sa domov

Archívne video

Berlusconi sa vracia domov z nemocnice po tom, čo mu diagnostikovali koronavírus.

MILÁNO / Talianskeho expremiéra Silvia Berlusconiho v pondelok pred poludním prepustili z milánskej nemocnice, kde se od 3. septembra liečil z ochorenia covid-19. 83-ročný politik zostane zatiaľ v izolácií v Arcore neďaleko Milána, informuje server Corriere della Sera.

"Bola to ta najnebezpečnejšie skúška môjho života (...). Ďakujem lekárom za ich profesionalitu," uviedol politik po svojom prepustení. Zároveň vyzval, aby ľudia boli zodpovední, pokiaľ ide o sociálne kontakty. "Pokiaľ nie je ten vírus vyhubený, je každý z nás vystavený riziku, že sa nakazí alebo nakazí ostatných."

Berlusconiho osobný lekár Alberto Zangrillo podľa agentúry Reuters uviedol, že pokiaľ by sa bol politik nakazil v marci alebo apríli a mal by rovnaké symptómy, zrejme by nákazu neprežil, avšak lekári sa od čias prvého prívalu chorých mnoho naučili a sú pre boj s infekciami lepšie vybavení.

Berlusconi sa novým typom koronavírusu, ktorý ochorenie covid-19 spôsobuje, nakazil na dovolenke na Sardínii. Práve tam sa tiež prudko zvyšuje počet nakazených. Keď bol hospitalizovaný, lekári mu diagnostikovali začínajúci obojstranný zápal pľúc.

Najdlhšie slúžiaci povojnový premiér Talianska a mediálny magnát Silvio Berlusconi figuroval v mnohých kontroverzných kauzách a za svoju politickú kariéru absolvoval viac než 20 súdov. Bol aj odsúdený. V súčasnej dobe je členom Európskeho parlamentu. Berlusconi mal aj v minulosti vážne zdravotné problémy, napríklad v roku 2006 mu lekári zaviedli kardiostimulátor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy