Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Starenke (90) pomáhal niekoľko rokov, nakoniec ju pripravil o neuveriteľných 50 tisíc eur
Zdielať na

Starenke (90) pomáhal niekoľko rokov, nakoniec ju pripravil o neuveriteľných 50 tisíc eur

Archívna reportáž

TRNAVA / O desaťtisíce eur pripravil 90-ročnú dôchodkyňu z Trnavy 57-ročný Michal. Vyšetrovateľ muža obvinil zo zločinu podvodu.

Ako informovala hovorkyňa KR PZ Trnava Mária Linkešová, 57-ročný Michal sa zoznámil so starenkou pred niekoľkými rokmi cez podomový predaj. Muž 90-ročnej pani Marte pomáhal niekoľko rokov a nakoniec ju obral o úspory. Žene bez rodiny sa niekoľkokrát do roka ozval. Občas jej nakúpil, ona mu niekedy požičala peniaze. Išlo o sporadické návštevy.

Podvodník sa intenzívnejšie začal ozývať posledný rok. Koncom augusta ju dokonca navštívil s notárkou a za jej účasti staršia pani podpísala generálnu plnú moc a došlo k overeniu jej podpisu. Muž tým získal právo disponovať so všetkými jej úsporami. Peniaze, ktoré mala na účte, začal postupne vyberať. Zaplatil z nich dlhy, niektoré stavil v stávkových spoločnostiach.

Na svoj účet previedol viac ako 50-tisíc eur a v prípade, že by sa mu podarilo predať aj cenné papiere, ženu mohol pripraviť o ďalších takmer 60-tisíc eur. Obvinený muž sa ku skutku priznal a časť peňazí vrátil. Za tento čin mu hrozí trest na tri roky až 10 rokov.

Polícia upozornila predovšetkým starších ľudí, aby nezabúdali na to, že nie každá pomoc je nezištná. “Niektoré osoby sú v prvej chvíli ochotné urobiť pre osamelého človeka čokoľvek, aby si získali jeho dôveru. Nakoniec sa neštítia pripraviť ich o celoživotné úspory a o strechu nad hlavou,” dodala Linkešová.

Starenku (89) požiadala o pohár vody a potom ju zbabelo okradla. Zlodejka si odniesla stovky eur. Viac o prípade sa dozviete v nasledujúcej reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy