Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ceny pohonných látok na Slovensku rapídne klesajú. Budeme tankovať rekordne lacno?
Zdielať na

Ceny pohonných látok na Slovensku rapídne klesajú. Budeme tankovať rekordne lacno?

BRATISLAVA / Ceny pohonných látok na Slovensku atakujú historické dno. Nie je vylúčené, že naftu už čoskoro budeme tankovať za menej ako jedno euro. Situáciu ovplyvňujú najmä ceny ropy, ktoré za ostatné dva týždne klesli o 15%.

Koniec letnej motoristickej sezóny sa prejavil aj na cenách pohonných látok na našich čerpacích staniciach. Ceny benzínov a nafty sa opäť priblížili k jednému euru a pri tomto trende môže zlacňovanie ešte pokračovať. Až príliš lacné pohonné látky sú však dvojsečná zbraň. Kým motoristom ušetria značnú časť peňazí, zároveň sú odrazom ekonomickej aktivity vo svete a tu sa dostávame k problému.

"Máme tu druhú vlnu pandémie, ktorá spôsobila, že určité obavy ohľadom oživovania toho dopytu v nasledujúcich mesiacoch - a to spôsobuje aj pokles cien ropy na svetových trhoch," vyjadrila sa analytička WOOD & COMPANY Eva Sadovská. "Na trhu stále pretrváva vysoký stav zásob komodity v tých najvyspelejších krajinách OECD. Toto všetko sa spojilo a tie ceny výrazne klesli," vysvetlil analytik J&T banky Stanislav Pánis.

Či napokon budeme tankovať za rekordne nízke ceny, sa ukáže už v najbližších týždňoch. Väčšiu šancu zažiť tento moment však majú majitelia naftových motorov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy