Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na výletnej lodi, ktorá je v karanténe kvôli koronavírusu, je aj jeden Slovák
Zdielať na

Na výletnej lodi, ktorá je v karanténe kvôli koronavírusu, je aj jeden Slovák

BRATISLAVA / Na výletnej lodi, ktorá je v karanténe kvôli koronavírusu, je aj jeden Slovák. Podľa informácií ministerstva zahraničných informácií nie je nakazený.

Informoval o tom vedúci tlačového oddelenia ministerstva zahraničných vecí (MZV) Juraj Tomaga. „Môžem potvrdiť, že na palube Princess Diamond sa nachádza aj jeden občan Slovenskej republiky, ktorý je v kontakte s našim Zastupiteľským úradom v Tokiu. Podľa posledných informácií je zdravotne v poriadku. Bližšie informácie vzhľadom na zákon o ochrane osobných údajov poskytnúť nemôžeme,” uviedol. 

Japonské úrady 3. februára rozhodli nasledujúcich 14 dní držať v karanténe všetkých viac než 3 700 ľudí na palube, ktorí na lodi trávili luxusnú dovolenku vo východnej Ázii. Na lodi cestovali ľudia z rôznych krajín, okrem iného aj Japonci, Američania a Austrálčania. Loď zakotvila v Jokohame po tom, ako sa u jej bývalého pasažiera, ktorý vystúpil v Hongkongu, potvrdila nákaza koronavírusom.

Celkový počet nakazených na lodi je 174. Nakazených cestujúcich úrady previezli do nemocníc. Tí, ktorí ostali na palube, boli požiadaní, aby ostali vo svojich kajutách a vyhýbali sa kontaktu s ďalšími pasažiermi. Diamond Princess by v karanténe mala ostať do 19. februára.

V banskobystrickej nemocnici preverili pripravenosť zdravotníkov na koronavírus: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy