Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Do Nitry previezli pacientku s podozrením na koronavírus
Zdielať na

VIDEO: Do Nitry previezli pacientku s podozrením na koronavírus

Archívna reportáž

V Banskej Bystrici urobili koncom minulého týždňa cvičenie zamerané na koronavírus

NITRA / Za prísnych bezpečnostných opatrení previezli na infekčnú kliniku nitrianskej nemocnice pacientku z Nových Zámkov. Podľa zdroja TV JOJ existuje u nej podozrenie na koronavírus. Televízii JOJ sa podarilo príchod pacientky nakrútiť.

31-ročná žena sa pred 26 dňami vrátila z rizikovej oblasti. Podľa informácií TV JOJ nevie po slovensky, len po čínsky. 

"Pacientka z Číny momentálne nepreukazuje klinické ani epidemiologické príznaky ochorenia Koronavírus. Inkubačná doba v prípade tohto ochorenia je 14 dní, pričom pacientka pricestovala z Číny 10. januára a 6. februára vyhľadala lekára. Dnes bola do našej nemocnice prevezená z Fakultnej nemocnice Nové Zámky, aby boli definitívne vylúčené podozrenia na Koronavírus. Ďalšie informácie budeme aktualizovať po vyšetrení pacientky," informovala vo svojom stanovisku Fakultná nemocnica Nitra. 

​Na infekčnom oddelení v Nitre už zakázali aj návštevy.

V Nových Zámkoch uzavreli urgentný príjem. Pacientov posielajú na iné pracoviská. Urgentný príjem dezinfikujú.

"Môžeme potvrdiť, že dnes 12.2.2020 bola na Urgentnom príjme 1. typu FNsP Nové Zámky vyšetrená 31-ročná pacientka s príznakmi respiračnej infekcie. Keďže pacientka v anamnéze uviedla, že sa v januári vrátila z Číny, tak pracovníci nemocnice okamžite prijali potrebné opatrenia s usmernením hlavného hygienika SR. Pacientka po ošetrení bola transportovaná na infekčné oddelenie v Nitre k ďalším vyšetreniam a liečbe," uviedol hovorca novozámockej nemocnice Ján Baček. 

Vodič sanitky, ktorá pacientku priviezla do Nitry mal špeciálne oblečenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy