Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Súd zakročil voči Blahovi. Má zmazať niektoré facebookové statusy
Zdielať na

Súd zakročil voči Blahovi. Má zmazať niektoré facebookové statusy

Archívna reportáž

Proti Blahovi sa stavia nielen opozícia, kritizuje ho aj jeho spolustraník - premiér Pellegrini:

BRATISLAVA / Súd vydal neodkladné opatrenie voči poslancovi Národnej rady SR Ľubošovi Blahovi za Smer - sociálnu demokraciu (Smer-SD) vo veci tvrdení súvisiacich s údajným ovplyvňovaním volieb spoločnosťou Eset. Poslanec Blaha je tak povinný zdržať sa akýchkoľvek klamlivých tvrdení súvisiacich s údajným ovplyvňovaním volieb spoločnosťou Eset, ako aj zmazať svoje nepravdivé statusy týkajúce sa tejto témy.

Spoločnosť podala 9. januára takýto návrh a Okresný súd Bratislava I jej vyhovel 10. februára. Ako informoval hovorca Esetu Peter Blažečka, v rozhodnutí súdu sa uvádza, že Ľuboš Blaha „chce ako politik kandidujúci za politickú stranu Smer-SD zneužiť žalobcu (spoločnosť Eset) vo volebnej kampani a nepravdivými informáciami o žalobcovi získavať politické preferencie a podporu. Uvedené skutočnosti dostatočne preukazujú dôvodnosť potreby neodkladnej úpravy pomerov medzi stranami a nariadenie zákazu šíriť nepravdivé tvrdenia o žalobcovi. V tomto prípade žalovaný šíri preukázateľne nepravdivé informácie, ktoré poškodzujú práva a dobrú povesť žalobcu.“

„Neodkladné opatrenie je prvým súdnym rozhodnutím v spore s poslancom Ľubošom Blahom, v ktorom sa spoločnosť Eset súdnou cestou domáha ochrany svojej dobrej povesti. Žalobu na celý rad klamlivých tvrdení podala spoločnosť Eset začiatkom júla 2019," pripomenul Blažečka.

Ľuboš Blaha kandiduje v nadchádzajúcich parlamentných voľbách za stranu Smer-SD na jedenástom mieste kandidátky. Súdnu žalobu spoločnosť Eset podala, pretože Blaha vo svojom facebookovom profile Eset kritizoval a jej majiteľov označoval za oligarchov, ktorí vlastnia médiá a platia viacerých politikov. O Esete natočil sériu videí, v ktorých tvrdil, že Eset je napojený na americkú tajnú službu.

Výbor sa výrokmi Danka na adresu prezidentky nebude zaoberať, nebol uznášaniaschopný: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy