Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Londýn zažije oslavy Nežnej revolúcie v hokejovom podaní
Zdielať na

Londýn zažije oslavy Nežnej revolúcie v hokejovom podaní

Okrúhle výročie udalostí z novembra 1989, ktoré odštartovali zásadné spoločenské zmeny v bývalom Československu a pád komunizmu, si pripomenú tiež Slováci a Česi žijúci v Spojenom kráľovstve, kde sa 17.novembra, o 17-tej hodine, uskutoční charitatívna hokejová show po názvom "Hokej s nadějí".

V londýnskej aréne Alexandra Palace, ktorá bola otvorená už v roku 1873, si zmerajú sily mužstvá hviezdneho HC Olymp Praha, vedený kapitánom, hercom a moderátorom Martinom Dejdarom a výber zložený z Čechov a Slovákov v UK. 

​V drese obľúbeného tímu z Prahy, zloženého z osobností športového, kultúrneho, spoločenského, ale aj podnikateľského života sa predstavia také známe mená, ako napríklad česká futbalová, brankárska legenda Petr Čech, v súčasnosti hokejový brankár v londýnskom klube Guildford Phoenix, ďalej slovenský majster sveta z roku 2002 Peter Pucher, olympijský víťaz v akrobatickom lyžovaní Aleš Valenta, či trojnásobný víťaz Stanleyho pohára a bývalý československý reprezentant v ľadovom hokeji Jiří Hrdina, ale aj mnoho ďalších. Ako špeciálny hosť sa na ľadovej ploche objaví tiež profesionálny bojovník MMA, Čech Karlos "Terminátor" Vémola.

Pred samotným zápasom vystúpi spevák Peter Paul Pačut, slovenský Freddie Mercury, ktorý je interpretom piesní od legendárnej kapely Queen a večerom bude hostí sprevádzať stále viac populárny, český herec, Jakub Štáfek. Návštevníci tohto výnimočného podujatia za kanálom La Manche, sa okrem hokejového duelu môžu tešiť na mnoho ďalších sprievodných akcii, ktorých vyvrcholením bude autogramiáda hviezdnych hostí. Svojou prítomnosťou tiež podporia dobrú vec, kedže výťažok zo vstupného poputuje na konto charitatívnej nadácie Kapka Naděje a bude určený pre detských pacientov s onkologickými ochoreniami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy