Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zaplaťte si dovolenku ešte raz, požadujú od zdesených cestujúcich hotely a letecké spoločnosti
Zdielať na

Zaplaťte si dovolenku ešte raz, požadujú od zdesených cestujúcich hotely a letecké spoločnosti

BRATISLAVA / Medzi dovolenkármi, ktorých sa krach cestovky Thomas Cook dotkol, sú aj Slováci a Česi. Objavili sa prípady, keď od nich hotelieri požadovali peniaze, hoci dovolenku už raz zaplatili. Iní nevedia, či vôbec na svoju vysnívanú dovolenku vycestujú. Viacerí majú kúpený zájazd cez dcérske spoločnosti. Zisťovali sme, čo môžu dovolenkári v tejto situácii robiť a či za pobyt majú naozaj platiť dvakrát.

Šetríte na dovolenku, zaplatíte a nakoniec hrozí že nikam nevycestujete. Mnohí už druhý deň nevedia zistiť, na čom sú.

"O 11 dní by sme mali vycestovať, odvčera sa snažíme získať relevantné informácie, či náš zájazd je alebo nie je stornovaný," hovorí Matej.

Veroniku zastihol krach až na dovolenke. Namiesto užívania si rieši, ako sa dostane domov. Navyše hotel začal od nových hostí pýtať celú sumu za pobyt zaplatiť ešte raz, aby ich vôbec ubytoval. A ani ona nevie, či peniaze nebudú pýtať aj od nej.

Taká situácia sa stala včera aj dovolenkárom na Cypre v štvorhviezdičkovom hoteli. Kto odmietol zaplatiť aspoň za jednu noc, toho vymkli z vlastnej izby a mali problém dostať sa k vlastným veciam.

"Prišli a prečipovali nám dvere, aby sme sa už keď vyjdeme von, sme sa dovnútra už nedostali, takže ostali tam peniaze, všetky naše doklady, oblečenie."

Tí, ktorí nezaplatili aspoň 150 eur, vraj uplynulú noc prespali na recepcii. Viktória nám poobede potvrdila, že jej situácia sa nateraz vyriešila s určitým doplatkom. S dovolenkármi už je v spojení aj rezort diplomacie.
"Táto situácia sa dotkla aj našich občanov v zahraničí, v Mexiku ide o 5 Slovákov, na Cypre o 20 našich občanov, z ktorých ôsmi už vycestovali na Slovensko, v Turecku je to tiež 20 občanov," povedal Juraj Tomaga z ministerstva zahraničných vecí. 

Klienti cestovných kancelárií vraj neprídu o peniaze, otázka ale je, kedy sa k nim dostanú:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy