Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Skupina 15 detí sa zrútila z trojmetrovej výšky. Prepadla sa pod nimi hotelová terasa
Zdielať na

Skupina 15 detí sa zrútila z trojmetrovej výšky. Prepadla sa pod nimi hotelová terasa

Archívna reportáž

STRAKONICE / V Strakoniciach sa v utorok podvečer zranilo pätnásť detí z Prahy, ktoré tam trávia prázdniny. Prelomila sa pod nimi terasa hotela. Žiadne z detí nemá vážne zranenie, zdravotníci ich ošetrili a previezli do nemocníc.

Podľa policajtov sa nehoda stala podvečer v hoteli jedného reštauračného a rekreačného zariadenia v Strakoniciach, miesto podľa idnes.cz nechcú upresňovať. "Prelomila sa drevená podlaha, ktorá je súčasťou hotela. Na terase zrovna prebiehala výstava cudzokrajných hudobných nástrojov, ktoré si deti prezerali. Počas programu sa trámy a dosky terasy prelomili a deti spadli z výšky približne troch metrov," opísala policajná hovorkyňa Jaromíra Nováková.

Zranené deti na mieste ošetrili zdravotníci a rozviezli do nemocníc po celom kraji. Sedem detí previezli záchranári do strakonickej nemocnice, šesť do nemocnice v Písku, dve do českobudejovickej nemocnice. "Z nemocnice ich prepustia buď dnes alebo zajtra, nič závažné tam nie je," povedala pre ČTK Iva Nováková, hovorkyňa holdingu Juhočeské nemocnice.

Incident kriminalisti ďalej vyšetrujú. "Rozsah zranenia, príčina a okolnosti pádu drevenej terasy sú predmetom vyšetrovania. Udalosti vyšetrujú miestni kriminalisti, ktorí začali úkony v trestnom konaní pre podozrenie z prečinu spáchania všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti. Za to hrozí odňatie slobody až na dva roky alebo zákaz činnosti," dodala Jaromíra Nováková.

Mladí tanečníci, hudobníci a speváci. Autobus plný detí mal dopravnú nehodu v Maďarsku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy