Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ľudia neverili vlastným očiam, na diaľnici zastavili. Vzduchom lietali tisícky dolárov
Zdielať na

Ľudia neverili vlastným očiam, na diaľnici zastavili. Vzduchom lietali tisícky dolárov

Archívna reportáž

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade. Diaľnicu po nehode nákladiaku zaliala čokoláda.

ATLANTA / V utorok krátko pred ôsmou hodinou večer miestneho času vodiči na diaľnici pri Atlante húfne zachádzal ku krajnici a vyliezali z vozidiel. Havaroval tam totiž obrnený voz plný peňazí a vzduchom lietali bankovky v hodnote okolo 175 tisíc dolárov.

Obrnené vozidlo prevážajúce peniaze havarovalo na diaľnici Interstate 285. Pri nehode sa otvorili bočné dvere nákladového priestoru, z ktorých začali vylietavať bankovky. Podľa odhadov spoločnosti, ktoré vozidlo patril, sa von vysypalo na 175 tisíc dolárov v rôznych bankovkách.

Akonáhle si okoloidúce vodiči uvedomili, čo to vlastne padá z neba, okamžite začali zastavovať pri krajnici a peniaze zbierať. "Chvíľu mi to zabralo, než som si uvedomil, že to nie je lístie. Boli to peniaze, ležali všade na ceste," uviedol pre CNN Randell Lewis.

Lewis, ktorý si domov odniesol viac ako 2000 dolárov, bol jedným z tých, ktorí poslúchli výzvy polície a peniaze nasledujúci deň na policajnej stanici odovzdal. "Nechcel som urobiť nič ilegálneho," povedal s odkazom na výzvu polície, že ponechanie peňazí je trestným činom. Do stredajšieho popoludnia na políciu zatiaľ ľudia priniesli okolo 4000 dolárov.

https://twitter.com/lungaxhamela/status/1148785227390697473

Minulý rok sa stal podobný prípad neďaleko Indianopolis. Z vozidla sa však vysypala podstatne vyššia suma odhadovaná na 600 tisíc dolárov. Polícia vtedy dokázala zaistiť iba 6000 dolárov. 

https://twitter.com/Canyee_/status/1148795474721366022

Súvisiace články

Najčítanejšie správy