Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
AUTENTICKÉ VIDEO: Vodička na diaľnici nečakane zastavila. Vpálilo do nej ďalšie auto
Zdielať na

AUTENTICKÉ VIDEO: Vodička na diaľnici nečakane zastavila. Vpálilo do nej ďalšie auto

Archívna reportáž

CHÝŠŤ / Vo štvrtok vodička na českej diaľnici D11 nerozvážne zastavila. Chcela totiž odbočiť na výjazd pri obci Chýšť, vodič idúci za ňou nestihol už včas zareagovať a v plnej rýchlosti do nej narazil.

"K nehode došlo krátko po 09:30 dopoludnia na diaľnici D11 pri exite číslo 68. Vodička idúca v ľavom jazdnom pruhu smerom z Prahy na Hradec Králové chcela využiť exit k odbočeniu, bránili jej v tom však vozidlá idúce v pravom jazdnom pruhu," opisovala situáciu hovorkyňa českej polície Magdaléna Vlčková. 

Keďže vodička chcela odbočiť z diaľnice, musela spomaliť a počkať, kým sa bude môcť preradiť do pravého pruhu. Nakoniec až zastavila a na to už nestihol zareagovať vodič idúci za ňou a v rýchlosti do nej vrazil.

"Pri nehode došlo k zraneniu dvoch osôb a dieťaťa. Vykonaná dychová skúška bola u oboch vodičov negatívna, rovnako ako tak test na prítomnosť drog," pokračovala Vlčková s tým, že polícia naďalej incident vyšetruje. 

Pozrite si celý videozáznam z nehody: 

V súvislosti s týmto prípadom policajti odporúčajú vodičom plne sa venovať riadeniu. Práve na diaľnici, kde sa vozidlá pohybujú vyššou rýchlosťou, môže pri náhlom znížení rýchlosti jedného z nich dôjsť aj k reťazovým nehodám s mnohokrát fatálnymi následkami. Rovnako dôležité je naplánovanie trasy tak, aby vodiča neprekvapili po ceste neočakávanej situácie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy