Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Svedkovia zverejňujú hrôzostrašne videá z leteckej havárie na moskovskom letisku
Zdielať na

Svedkovia zverejňujú hrôzostrašne videá z leteckej havárie na moskovskom letisku

MOSKVA / Včerajšiu nehodu ruského lietadla na moskovskom letisku Šeremeťjevo neprežilo 41 ľudí. Stroj spoločnosti Aeroflot mal namierené pravidelnou linkou do Murmanska, no problémy hlásil krátko po štarte. Po náraze na pristávaciu dráhu vzbĺbkli nádrže a zhorela celá zadná časť lietadla. Takmer polovicu pasažierov sa podarilo evakuovať. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Na palube bolo 78 ľudí, viac než polovica požiar po náraze neprežila. Medzi obeťami sú aj dve malé deti a letuška. 6 ľudí skončilo v nemocnici, medzi nimi traja členovia posádky. Podľa zoznamu leteckej spoločnosti sú medzi obeťami len ruskí občania. Všetky telá už zo stroja vytiahli, identifikáciu však môžu uskutočniť len pomocou vzoriek DNA.

Zo zhoreného stroja už vytiahli obe čierne skrinky, ktorých analýza by mala tragédiu objasniť. Oznámila to hovorkyňa Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie Svetlana Petrenková. Podľa jej slov vyšetrovatelia momentálne skúmajú tri možné príčiny nehody: nedostatočnú kvalifikáciu pilotov, technickú chybu alebo vplyv počasia. Oblasťou okolo Moskvy sa totiž v tom čase prehnali búrky. Podľa pasažierov, ktorí prežili, udrel do lietadla krátko po štarte blesk

​https://twitter.com/RT_com/status/1125080138704670725?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1125080138704670725&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ta3.com%2Fclanok%2F1154302%2Fohnive-peklo-do-lietadla-trafil-blesk-pristatie-sa-skoncilo-tragicky.html

https://twitter.com/RT_com/status/1125073355764314113

Stroj Suchoj Superjet 100 vyslal krátko po štarte o 17:50 moskovského času signál núdze a posádka žiadala o návrat na letisko a núdzové pristátie. Podľa informácií, ktoré získal Interfax od nemenovaného zdroja dobre oboznámeného s vyšetrovaním, pristával stroj s plnými nádržami paliva. To sa posádka neodvážila pred pristátím vypúšťať, pretože zrejme po zásahu blesku úplne stratila kontakt s dispečermi. Vykonávať bez neho nad Moskvou manévre s vypúšťaním paliva bolo nebezpečné. Lietadlo tvrdo dosadlo na dráhu a začalo horieť, úplne zhorela jeho celá zadná časť. Časť ľudí sa podarilo evakuovať s pomocou nafukovacích sklzov.

Pri páde lietadla pred pár dňami zomrelo 6 ľudí. Viac informácii nájdete vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy