Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vietor bol proti. Policajti použili slzotvorný plyn, skončil v ich očiach
Zdielať na

Vietor bol proti. Policajti použili slzotvorný plyn, skončil v ich očiach

Archívna reportáž

SOFIA / Na demonštráciách v Bulharsku sa polícia rozhodla použiť v obrane slzotvorný sprej. Hoci bol ale určený demonštrantom, silný vietor spôsobil, že sprej zmenil smer a spôsobil tak mužom zákona nepríjemnosti.

Jeden zo strážnikov sa počas protivládnych demonštrácií v Bulharsku rozhodol použiť proti demonštrujúcim slzotvorný sprej. Nanešťastie pre ostatných policajtov v tú chvíľu zafúkal silný vietor v ich smere a tí doslova na vlastnej koži zistili, že sprej funguje tak, ako má. Niekoľkými z nich sa totiž dostal priamo do očí.

Strážnici museli zásah ihneď prerušiť a niekoľko minút si márne pokúšali vymyť oči vodou. Demonštranti sa na komickú situáciu len nečinne prizerali. Bulharské štátne orgány po incidente uviedli, že nebol nikto vážne zranený. Video teraz koluje po sociálnych sieťach. Má už tisíce zhliadnutí.

Protest sa konal pred budovou bulharského parlamentu v hlavnom meste Sofii. Bol organizovaný prostredníctvom sociálnych sietí. Protestujúci chcú po politikoch zmeniť tamojší režim na priamu demokraciu a tiež aktívnejší boj proti korupcii z ich strany.

https://twitter.com/racco/status/1107606505447178240

Súvisiace články

Najčítanejšie správy