Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kráľovnú čaká v prípade nepokojov po brexite evakuácia
Zdielať na

Kráľovnú čaká v prípade nepokojov po brexite evakuácia

Archívna reportáž

LONDÝN / Britská vláda má tajný plán na evakuáciu kráľovskej rodiny. Ak po odchode Británie z EÚ bez dohody vypuknú nepokoje, kráľovnú Alžbetu II. s jej rodinou budú musieť evakuovať.

Plán na evakuáciu kráľovskej rodiny nie je nový. Britský kabinet ho iba prispôsobil novým podmienkam z čias studenej vojny. 

​Núdzové evakuačné plány existujú roky, ale až teraz boli prepracované pre prípad občianskych nepokojov po brexite bez dohody. 

Nájdu spoločnú reč?

Britské médiá informovali o plánoch na evakuáciu kráľovskej rodiny vrátane panovníčky. Na aké miesto by mala zamieriť, z pochopiteľných dôvodov médiá neuvádzajú.

Británia by mala EÚ opustiť 29. marca, ale zatiaľ sa premiérke Therese May nepodarilo získať podporu poslancov pre dohodu, ktorú vyrokovala s Bruselom. 

​Predsedníčka vlády sa chce pokúsiť nahradiť alternatívnymi rokovaniami spornú írsku poistku, ktorá má zabrániť prísnemu režimu na hranici Severného Írska a Írskej republiky po brexite. 

Je Slovensko pripravené na brexit? Pozrite si archívnu reportáž:

​Minulý týždeň panovníčka pri príležitosti 100. výročia založenia Sandringhamského ženského inštitútu vyzvala k úsiliu o nájdete spoločnej reči a k rešpektovaniu odlišných názorov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy