Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Obytný dom zachvátil obrovský požiar, vyžiadal si už najmenej 8 obetí
Zdielať na

Obytný dom zachvátil obrovský požiar, vyžiadal si už najmenej 8 obetí

PARÍŽ / Jeden z obytných domov zachvátil v noci obrovský požiar. Podľa informácií hasičov si požiar doposiaľ vyžiadal najmenej 8 obetí. Oheň zachvátil vrchnú časť budovy, dve poschodia sa im nedarilo uhasiť dlhé hodiny. Polícia už zadržala obyvateľku domu, ktorá zakladaním požiarov údajne riešila susedský spor.

Požiar vypukol vo vrchnej časti osemposchodovej budovy v 16. obvode na juhozápade Paríža, krátko po polnoci. Podľa informácií hasičov si vyžiadal už najmenej osem ľudských životov. Takmer ďalších 30 ľudí museli záchranári ošetriť. Medzi zranenými sú aj šiesti hasiči. Jeden človek utrpel veľmi vážne poranenia.  "Dom horel veľkú časť noci. Evakuácia bola náročná, pretože, i keď je budova v dobrom stave, prístup k ľuďom na balkónoch a streche bol veľmi problematický. Aj v takýchto neľahkých podmienkach to však hasiči zvládli na výbornú," vyjadril sa Emmanuel Gregoire, zástupca starostu Paríža. 

Hasiči s ohňom bojovali niekoľko hodín. Je možné, že počet obetí ešte stúpne. Hasičov totiž čaká prehľadávanie horných poschodí, ktoré sa im podarilo uhasiť len nedávno. Polícia sa prikláňa k verzii kriminálneho činu. Polícia už zadržala obyvateľku domu, ktorá zakladaním požiarov údajne riešila susedský spor. Žena sa liečila z psychických problémov a mala kriminálnu minulosť. V čase zatýkania bola pod vplyvom alkoholu. Políciu na seba upozornila podozrivou činnosťou. 

Podľa svedkov po vypuknutí požiaru začali niektorí ľudia volať o pomoc cez okno. Iní sa snažili pred plameňmi utiecť na strechu. S ohňom bojovalo približne 250 hasičov. Evakuovať sa im podarilo okolo 30 osôb. "Zachránili sme množstvo osôb vrátanie niekoľkých ľudí, ktorí utiekli pred požiarom na strechu," vyjadril sa hasič Clément Cognon.

Obrovský požiar vypukol aj v centre Moskvy. Vyžiadal si takmer desiatku obetí. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy