Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Na balkóne si chcel vziať život. Keď ho policajti zachraňovali, spadol
Zdielať na

Na balkóne si chcel vziať život. Keď ho policajti zachraňovali, spadol

DETVA / Detvianski policajti dostali na operačné stredisko správu, že muž sa chce doma obesiť. Hliadka rýchlo smerovala do neďalekej obce. Komunikácia s opitým mužom bola veľmi ťažká, bol rozhodnutý ukončiť svoj život. A hoci nakoniec z balkóna spadol, policajti mu zachránili život.

Muž to so samovraždou myslel vážne, keď totiž policajti prišli na miesto, okolo krku mal už uviazaný elektrický kábel. Policajti vošli do bytu, muža videli len cez balkónové dvere. Kábel, ktorý mal uviazaný okolo krku, si priviazal o vrch balkóna a bol rozhodnutý skočiť dole. 

Obidvaja policajti sa mu najprv snažili dohovoriť, no keď videli, že ich snaha je márna, zakročili. "Po mužovi sme skočili, chytili sme ho za ruky, a oblečenie, muž sa začal krútiť, trhať," opísal situáciu jeden z policajtov - Maroš Tušim. "Začali sme si uvedomovať, že nám začína padať, začali praskať švíky aj na košeli aj svetri," pokračoval policajt Vladimír Paučo. Muž mal stále okolo krku trikrát omotaný elektrický kábel, policajti si uvedomovali, že mikajúceho sa muža neudržia dlho. 

Muž, ktorý má problémy s alkoholom nakoniec spadol z približne trojmetrovej výšky. Po páde sa postavil na nohy, našťastie sa mu nič nestalo. Nakoniec si ho prevzali do opatery záchranári. 

Pred pár mesiacmi zachránili samovraha aj hasiči, stalo sa to po zrážke s vlakom. Viac sa dozviete v reportáži TU: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy