Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Rozsiahla policajná razia v Berlíne. Skupina mala pašovať zbrane zo Slovenska
Zdielať na

Rozsiahla policajná razia v Berlíne. Skupina mala pašovať zbrane zo Slovenska

BERLÍN / Špeciálne policajné komando vo štvrtok ráno zahájilo rozsiahlu raziu proti medzinárodnému gangu pašerákov zbraní. Vyšetrovanie je údajne vedené proti 10 obvineným osobám, ktoré mali pašovať a predávať upravené zbrane zo Slovenska. Podľa štátneho zastupiteľstva boli počas razie zatiaľ zatknutí dvaja ľudia.

Počas vyšetrovania doposiaľ nemecká polícia obvinila 10 osôb, ktoré mali pašovať zbrane zo Slovenska, informovalo o tom generálne štátne zastupiteľstvo v Berlíne. Nemecký denník Die Welt vo svojom článku píše ale o zbraniach z Českej republiky. Podľa informácií štátneho zastupiteľstva boli počas razie zatiaľ zatknutí dvaja ľudia. Nie je známe akej sú zatknuté a obvinené osoby národnosti. 

https://twitter.com/polizeiberlin/status/1088316745520218112

"Národná kriminálna agentúra v plnej miere spolupracuje s nemeckými vyšetrovacími orgánmi prostredníctvom Národnej ústredne Europol," vyjadril sa pre TV JOJ hovorca policajného prezídia Michal Slivka. 

Razia špeciálneho policajného komanda začala o 6.00 hodine ráno. Prehľadávali byty a reštaurácie v Berlíne. Taktiež mali zasahovať v susednej spolkovej krajine Brandenburgu. Podľa berlínskeho štátneho zastupiteľstva sa razia týka viac ako 20 objektov. 

Bezpečnostné zložky v boji proti organizovanému zločinu údajne vedú masívny úder proti medzinárodne činnej skupine priekupníkov zbraní. Vyšetrovanie podľa informácií spomínaného denníka pokračuje už viac ako 1,5 roka, a zameriava sa na organizáciu, ktorá pašuje zbrane z Čiech do Berlína "vo veľkom štýle". 

Ide údajne o zbrane malého kalibru, ktoré sú potom prerobené na zbrane veľkého kalibru. Podľa slov jedného z policajtov sa do hlavného mesta dostane viac ako 700 zbraní. Kvôli nebezpečnosti skupiny bolo do akcie zapojené takmer celé zvláštne berlínske komando SEK, podporované kolegami z Brandenburgu.

 S nelegálnymi zbraňami bol problém aj v okrese Snina. Policajti tu robili preto domové prehliadky. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy