Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Súd rozhodol o väzbe pre Vladimíra M., ktorý je obvinený z vraždy šéfa podsvetia
Zdielať na

Súd rozhodol o väzbe pre Vladimíra M., ktorý je obvinený z vraždy šéfa podsvetia

KOŠICE / V prípade 17 rokov starej vraždy šéfa mafiánskeho podsvetia Emila Novotného v Spišskej Novej Vsi, sa konalo v Košiciach na Okresnom súde pojednávanie. Sudca rozhodoval o väzobnom stíhaní pre Vladimíra M. Vladimír mal spolu s komplicom zavraždiť vtedajšieho šéfa spišskonovoveského podsvetia Emila Novotného, prezývaného Miťo.

Pojednávanie sa začalo vo štvrtok okolo pol desiatej ráno. Sudca Okresného súdu v Košiciach by mal rozhodnúť o väzbe pre Vladimíra M.. Do pojednávacej miestnosti ho eskortovali ozbrojení policajti. V súdnej sieni ale tvrdil, že je nevinný. "Sudca pre prípravné konanie okresného súdu Košice 1 uznesením rozhodol o vzatí do väzby obvineného Vladimíra M, ktorý je obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy z dôvodu, že sa bude skrývať, aby sa vyhol trestu," vyjadrila sa hovorkyňa súdov v Košiciach  Anna Pančurová. 

Voči rozhodnutiu podali sťažnosť obe strany. Prokurátor totiž žiadal aj dôvod na vyše, aby na slobode neovplyvňoval svedkov. Rozhodovať teraz  bude ešte Krajský súd. 

Vladimíra policajti zadržali na ceste pod pod Spišským hradom. Medzi dvomi dedinami zastavili jeho osobné auto . Spolu s ním z vraždy obvinili aj jeho spoločníka Slavomíra S. Návrh na väzobné stíhanie sa ale týkal len Vladimíra. Slavomír pravdepodobne s políciou spolupracuje.

​V utorok protizločinecká jednotka NAKA urobila raziu v obci Studenec a v Levočskom okrese, po ktorej zadržali jednu osobu. "Zaisťovacie úkony súvisia so 17 rokov starou vraždou. Vyšetrovateľ z nej práve obvinil dve osoby," uviedla polícia. Prípad sa týka Emila Novotného, ktorý podľa polície "pred 18 rokmi vládol podsvetiu v Spišskej Novej Vsi". "Žil najmä z výpalného, úžery a vymáhania. V pláne mal prevádzkovať aj budúcu diskotéku, ktorá by mu zarobila ďalšie peniaze," informuje polícia s tým, že jeho postavenie v podsvetí mu mal závidieť 57- ročný Vladimír M., no nie len to. Závidieť mu mal biznis aj priateľku. 


Následne 29. augusta 2001 čakal na Jilemnického ulici v Spišskej Novej Vsi spolu so 44- ročným Slavomírom S.. Po tom, ako pár minút pred polnocou vystúpil Emil Novotný pred svojím domom z Mercedesu, Vladimír M. a Slavomír S. ho mali usmrtiť piatimi strelami a následne podľa informácií polície ujsť. 

Vyšetrovateľ oboch obvinil z vraždy, za ktorú im v prípade dokázania viny, hrozí trest 12 až 15 rokov väzenia. 

Pozrite si reportáž o prípade 17 rokov starej vraždy: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy