Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zásah NAKA na východe Slovenska: Ide o vraždu starú 17 rokov
Zdielať na

Zásah NAKA na východe Slovenska: Ide o vraždu starú 17 rokov

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Na Spiši v obci Studenec v Levočskom okrese od utorňajšieho rána zasahovala NAKA pre starú mafiánsku vraždu, ktorá sa mala stať pred 17 rokmi. Počas zásahu zadržali jednu osobu, pričom vyšetrovateľ v tomto prípade už obvinil dve osoby.

"Zaisťovacie úkony súvisia so 17 rokov starou vraždou. Vyšetrovateľ z nej práve obvinil dve osoby," uviedla polícia. Prípad sa týka Emila Novotného, ktorý podľa polície "pred 18 rokmi vládol podsvetiu v Spišskej Novej Vsi". "Žil najmä z výpalného, úžery a vymáhania. V pláne mal prevádzkovať aj budúcu diskotéku, ktorá by mu zarobila ďalšie peniaze," informuje polícia s tým, že jeho postavenie v podsvetí mu mal závidieť 57- ročný Vladimír M., no nie len to. Mal mať totiž záujem prebrať Novotnému nielen jeho biznis, ale aj jeho priateľku. "Jedinú cestu, ako to dosiahnuť, zrejme videl v odstránení silného konkurenta," konštatuje polícia s tým, že obvinený obeť niekoľko dní sledoval, aby zistil jeho každodenný režim.

Následne 29. augusta 2001 čakal na Jilemnického ulici v Spišskej Novej Vsi spolu so 44- ročným Slavomírom S.. Po tom, ako pár minút pred polnocou vystúpil Emil Novotný pred svojím domom z Mercedesu, Vladimír M. a Slavomír S. ho mali usmrtiť piatimi strelami a následne podľa informácií polície ujsť.

Vyšetrovateľ oboch obvinil z vraždy, za ktorú im v prípade dokázania viny hrozí trest 12 až 15 rokov väzenia. "Vyšetrovateľ už pracuje na podnete na väzobné stíhanie Vladimíra M . So Slavomírom S. je vyšetrovateľ v kontakte a budú s ním vykonané ďalšie procesné úkony," dodal polícia. 

V prípade Mariana Kočnera získala NAKA lístočky z väzenia. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy