Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Študent sa v škole chválil krabicou plnou marihuany, môže skončiť vo väzení
Zdielať na

Študent sa v škole chválil krabicou plnou marihuany, môže skončiť vo väzení

Archívna reportáž

NEJDEK / Na veľké problémy si zarobil devätnásťročný mladík z Nejdku na Karlovarsku. Najprv svojej kamarátke dal dávku pervitínu, po ktorej skončila v nemocnici, potom si priniesol do školy konope, aby sa pochválil spolužiakom.

Policajtov na neho zavolali učitelia. Na tiesňovú linku ohlásili, že do školy priniesol krabicu od topánok naplnenú marihuanou. Žiak na seba upozornil sám, pretože na sociálnych sieťach zverejnil krátke video, na ktorom sa chváli kamarátom. Z prostredia bolo jednoznačne poznať, že ho nakrútil v škole.

"V škole neoprávnene prechovával niekoľko kusov rastlín konope a drvina z týchto rastlín o celkovej váhe okolo 50 gramov," spresnila krajská policajná hovorkyňa Zuzana Týřová pre portál iDnes.cz.

Policajti zistili, že išlo o rovnakého mladíka, ktorý dal pred necelým rokom mladistvému dievčaťu dávku pervitínu. Jej vek polícia neuviedla.

"Dievča drogu užilo prvýkrát a po niekoľkých hodinách sa jej urobilo veľmi zle. Druhý deň skončila so svojím zdravotným stavom v nemocnici, kde bola aj hospitalizovaná," spresnila hovorkyňa.

Dievča vtedy trpelo nevoľnosťou, motala sa mu hlava a videlo rozostrene. Podľa lekárov malo dievča akútnu otravu, s ktorou strávilo tri dni v nemocnici a potom ju prepustili do domáceho liečenia.

Karlovarskí kriminalisti teraz mladíka obvinili hneď z troch činov. Okrem nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok aj z šírenia toxikománie a prechovávania drog. Vo väzení za to môže skončiť až na päť rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy