Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Otec žiaka po hádke napadol riaditeľa. Hlavou mu rozbil nos
Zdielať na

Otec žiaka po hádke napadol riaditeľa. Hlavou mu rozbil nos

Zdroj: SITA

POBĚŽOVICE / So zlomeným nosom skončil v stredu v nemocnici riaditeľ základnej školy v českom meste Poběžkovice. Pedagóga (35) fyzicky napadol v budove školy otec jedného žiaka. Incidentu predchádzala slovná roztržka. Prípad vyšetruje polícia.

Nahnevaný otec mal dať riaditeľovi školy takzvanú hlavičku, uvádza portál novinky.cz. "Zisťujeme všetky okolnosti incidentu. Nikoho sme zatiaľ neobvinili," povedala hovorkyňa polície Dagmar Brožová.  

Urážky a útok 

Polícia potvrdila, že zahájila úkony trestného konania pre prečin výtržníctva. Nevylúčila ale ani možnosť rozšírenia kvalifikácie aj o ublíženie na zdraví. Závisieť to bude od lekárskej správy. "Opakovane mi nadával, že dom arogantný z**d. Tak som sa neudržal," bráni sa 43-ročný otec žiaka, ktorý zaútočil na riaditeľa.  

Samotný riaditeľ sa nechcel k veci veľmi vyjadriť. "Bol som napadnutý jedným z rodičov. Vec je v šetrení polície. Viac sa k tomu nehodlám vyjadrovať." Medzitým už absolvoval lekárske vyšetrenie. "V noci mu nos opuchol, nemohol dýchať," prezradila jeho manželka. 

Dôvod roztržky 

Do školy sa otec dostavil vraj pre bitku svojho syna so spolužiakom, po ktorej mal rozbitú hlavu. "Telefonovali mi, nech si pre neho prídem, že mu to budú musieť zašiť. Pýtal som sa riaditeľa, prečo mu neprivolali lekára, a on ma odbil s tým, že to nie je až také vážne, aby volal sanitku. Tvrdil, že postupoval podľa školského predpisu a že ma do toho nič nie je, ako to tam rieši. Tak sme sa pohádali, a keď už som bol na odchode, tak na mňa začal byť sprostý," opisoval otec celú situáciu. Potvrdil, že sám podal trestné oznámenie pre napadnutie syna. 

Starosta obce uviedol, že o incidente vie zatiaľ len sprostredkovane. "Dostal som v stredu informácie, že došlo k fyzickému napadnutiu riaditeľa školy jedným z rodičov a že ho záchranná služba previezla do nemocnice. Podrobnosti incidentu nepoznám, s riaditeľom som ešte nehovoril," vyjadril sa starosta Martin Kopecký.

K podobnému prípadu došlo aj na Slovensku. Nahnevaná mamička dala facku učiteľke. Pozrite si reprotáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy