Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prezident hasičov objasnil príčinu požiaru na Vianočných trhoch v Bratislave
Zdielať na

Prezident hasičov objasnil príčinu požiaru na Vianočných trhoch v Bratislave

BRATISLAVA / Požiar na minuloročných vianočných trhoch vyvolal veľký rozruch. Prezident hasičov objasnil tento špecifický zásah. Hlavnou príčinou podľa jeho slov bolo, že tam niekto s cigaretou v ústach menil plynovú bombu. Tento prípad bol špecifický tým, že naozaj zlyhali aj kontrolné orgány mesta.

"Tam je tá hlavná príčina, že tam niekto s cigaretou v ústach menil plynovú bombu. Tento prípad bol špecifický tým, že naozaj zlyhali aj kontrolné orgány mesta, možno právnické osoby," uviedol šéf hasičov Alexander Nejedlý. 

V centre Bratislavy na Hlavnom námestí 28. novembra po pol štvrtej popoludní vypukol požiar. Plamene zachytili niekoľko drevených stánkov na vianočných trhoch a rozšírili sa aj na budovu. Hlavné námestie evakuovali. Požiar sa po niekoľkých minútach podarilo lokalizovať a uhasiť.

Pri požiari sa zranila jedna osoba, ktorú s popálenou rukou a tvárou previezli do nemocnice. Majiteľ budovy predbežne odhaduje škody na 200 000 eur.

Podľa policajného prezidenta zapríčinila požiar manipulácia s plynovou bombou pričom daná osoba mala v ústach cigaretu. "Tam je tá hlavná príčina, že tam niekto s cigaretou v ústach menil plynovú bombu," informoval Alexander Nejedlý, prezident HaZZ SR. 

Hasiči bilancovali rok 2018. Viac ako tridsaťjednatisíckrát opustili svoje stanice. Najčastejšie to bolo k technickým zásahom, nasledovali požiare a dopravné nehody. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy