Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Problém zlého preclievania visí vo vzduchu. Bude musieť Slovensko zaplatiť milióny eur?
Zdielať na

Problém zlého preclievania visí vo vzduchu. Bude musieť Slovensko zaplatiť milióny eur?

BRATISLAVA / Už od septembra visí vo vzduchu otázka, či Slovensko bude alebo nebude musieť pre zlé preclievanie tovaru z Číny viac ako 300 miliónov eur. Stále vraj ale platí, že vláda s touto sumou nesúhlasí a chce sa pri rokovaniach dostať na nulu.

Hoci sa na finančnej správe vymenila riaditeľka, zatiaľ stále nie sú známe výsledky rokovaní, ktoré podľa aktuálnych informácií s OLAF-om stále bežia a diskutujú kompetentní ako by to malo vyzerať a aké boli vtedy nastavené podmienky podľa stanoviska finančnej správy. OLAF totiž uplatnil spätne na dva roky pravidlá. Čiže akoby chcel retroaktívne uplatňovať nastavené podmienky, čo podľa nich nie je prijateľné. Snaha vlády a rovnako aj finančnej správy je, aby sme nič nemuseli doplácať alebo aby sa suma úplne minimalizovala.

Opozícia je ale stále presvedčená, že nás to bude stáť nemalé peniaze, a teda finančná správa by mohla robiť aj viac, keďže práve poslanec Beblavý koncom roka upozorňoval, že pokusy o praktiky zlého a nezákonného preclievania čínskeho tovaru opäť narastajú aj na území Slovenska. Finančná správa opatrenia prijala. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy