Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Poľadovica na cestách. Kde hrozí najväčšie nebezpečenstvo?
Zdielať na

Poľadovica na cestách. Kde hrozí najväčšie nebezpečenstvo?

LUČENEC / Cesty v okresoch Lučenec a Rimavská sobota pokryla tenká vrstva ľadu, vodiči by mali byť opatrní. Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, informuje Slovenská správa ciest.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. V hornatejších polohách stredného a východného Slovenska miestami pokrytý vrstvou kašovitého až utlačeného snehu hrúbky 1-3 cm, najmä na cestách nižších kategórií do 4-5 centimetrov. Na cestách III. triedy v obvodoch Námestovo a Trstená je na vozovke utlačený sneh hrúbky 5-10 centimetrov. Na cestách v okresoch Lučenec a Rimavská Sobota a na cestách III. triedy v obvodoch Hnúšťa, Jelšava, Rimavská Sobota a Tornaľa je poľadovica. Na ceste Gregorovce-odb. Prešov - Gregorovce-odb. Hubošovce a na cestách III. triedy v obvodoch Humenné, Lipany a Levoča je na vozovke miestami zľadovatený sneh do troch centimetrov.

Všetky horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Na HP Veľké Pole, Cukmantel, Podspády, Klenov, Vernár, Huty, Besník, Čertovica, Šturec, Súľová a Grajnár je na vozovke kašovitý alebo utlačený sneh do troch centimetrov. Na HP Vrchslatina a Herlianske Sedlo je utlačený sneh hrúbky 4-5 cm. Na HP Zbojská a Makov je na vozovke centimeter čerstvého snehu.

Upozornenie pre vodičov:

Na cestách v okresoch Lučenec a Rimavská Sobota a na cestách III. triedy v obvodoch Hnúšťa, Jelšava, Rimavská Sobota a Tornaľa je poľadovica. Pre mrznúce mrholenie hrozí na cestách všetkých tried v lokalitách Zvolen, Dolný Kubín a Liptovský Hrádok nebezpečenstvo šmyku. Hmla s dohľadnosťou do 50 metrov je v lokalite Dargov. Hmla s dohľadnosťou do 100 metrov je v lokalitách Haniska, Kokava nad Rimavicou, Čertovica, Záborské a Nižná Šebastová.

Pre snehové záveje je cesta III/3061 Štrba - Šuňava uzavretá. Obec Šútovo a obec Ratkovo vyhlásili mimoriadny stav.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy