Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nový starosta a poslanec Marianky čelia útokom. Starostovi zhorelo auto
Zdielať na

Nový starosta a poslanec Marianky čelia útokom. Starostovi zhorelo auto

MARIANKA / Podpálené auto a výbuch pred rodinným domom. Nový starosta a poslanec Marianky neďaleko Bratislavy čelia v posledných dňoch útokom. Podľa nich to môže mať súvis s výstavbou, proti ktorej vedenie obce začalo bojovať.

Podpaľač starostovi podpálil auto priamo pred jeho rodinným domom v Marianke, v stredu okolo tretej nadránom. Mercedes sa už nepodarilo aj napriek snahe hasičov uhasiť. "Na miesto sa dostavil aj zisťovateľ príčin požiarov. Podľa vyjadrenia, ktorého mal požiar vzniknúť úmyselným konaním neznámej osoby. V tejto súvislosti začal poverený príslušník okresného riaditeľstva v Malackách trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci," uviedol policajný hovorca Michal Szeiff. 

Podľa starostu obce Dušana Statelova a niektorých poslancov to môže mať súvis s ich bojom proti neregulovanej výstavbe v Marianke. "Mám indície, že niekto sa vyľakal že sú ohrozené výnosy z jeho investícií a to je môj dojem. Má to súvis s tým, že mám v pláne žiadať od stavebníkov dodržiavanie regulatívov územného plánu a nepovolovať výstavbu nesmierne hustú, ktorá do Marianky nepatrí," uviedol starosta obce Dušan Statelov. 

Starosta nebol jediný, ktorý čelí takýmto výhražným signálom. Miestny poslanec Peter Jelačič dostal podobný odkaz. Na jeho pozemok mu totiž niekto prehodil zapálený predmet, ktorý neskôr vybuchol a poškodil mu fasádu a praskol okno na terase. "Minulý týždeň z pondelka na utorok, 8. januára nadránom od štvrť na 3 na mojom pozemku pri dome buchla pyrotechnika. Najprv som tomu nedával moc veľký význam. Myslel som si, že tú pyrotechniku hodili nejakí tínedžeri alebo mladí ľudia na ulici. Ale až ráno, keď som nazrel za roh tak som zbadal kráter v snehu a zaprskanú fasádu a prasknuté sklo na terasových dverách," opísal incident poslanec Peter Jelačič. 

Útoky sa podľa nich začali potom, ako obec začala kontrolovať legálnosť stavieb. Poslanec podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy