Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Z vraždy pumpárky sú podozriví dvaja muži, jednému z nich hrozí výnimočný trest
Zdielať na

Z vraždy pumpárky sú podozriví dvaja muži, jednému z nich hrozí výnimočný trest

DECEMBER / Z decembrovej lúpeže a vraždy pumpárky na benzínovej pumpe v Nelahozevsi na Mělnicku v Českej republike sú podozriví dvaja muži vo veku 26 a 32 rokov. Polícia oboch zadržala v pondelok a podala návrh na väzbu.

Starší muž je stíhaný za vraždu, hrozí mu výnimočný trest, druhý muž je stíhaný pre lúpež. V prípade preukázania viny mu hrozí desať rokov väzenia. Pri prepade si páchatelia odniesli asi 10 tisíc korún (391,18 eur) v hotovosti a cigarety za približne 3 000 korún (117,35 eur). Uviedol to Aleš Pavlík z krajského policajného riaditeľstva. 

Policajti k prípadu, ktorý sa stal 3. decembra, preverovali viac ako 300 poznatkov. "Jeden zo zadržaných je viackrát trestaný, obaja majú kriminálnu minulosť," dodal Pavlík. 

Pripomenul, že policajti pracovali aj s verziou, že jedným z páchateľov je žena a to pre jeho zvláštny spôsob chôdze, ktorý zachytili kamery. "Ďalším šetrením, vyhodnocovaním stôp a tak podobne sme túto verziu vylúčili a ďalej sme vyfiltrovali poznatky..., že páchateľom je muž a spolupáchateľom taktiež muž," dodal. 

Pavlík rovnako novinárom povedal, že s podobným prípadom sa za desať rokov, čo pôsobí na krajskom riaditeľstve, nestretol. Na otázku, či bola nájdená vražedná zbraň, neodpovedal. Rovnako nepotvrdil ani medializovanú informáciu, že podozrivého z vraždy nahlásil jeho komplic. O vzatí podozrivých do väzby bude mělnický spd rozhodovať vo štvrtok dopoludnia. 

Mladšieho z podozrivých zadržali policajti v Kralupoch nad Vltavou, staršieho vo Vojkoviciach na Mělnicku. Na prípade pracovalo podľa Pavlíka okolo 50 ľudí. Čin bol výnimočný tým, že páchatelia strieľali po žene, ktorá sa pred nimi chcela schovať a utiekla do zadnej miestnosti čerpacej stanice. Prípad vyvola mimoriadnu pozornosť, sledovali ho nielen ľudia z okolitých obcí, ale aj obsluha čerpacej stanice po celej republike. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy