Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Krutý trest za vyliaty džús na hracej konzole. Dievčatko bitku neprežilo
Zdielať na

Krutý trest za vyliaty džús na hracej konzole. Dievčatko bitku neprežilo

Archívne zábery

ILLINOIS / Mladý muž čelí doživotiu za zabitie len štvorročnej dcéry svojej priateľky, o ktorú sa mal starať v čase, keď jej matka nebola doma. Násilný čin bol pritom reakciou na to, že mu dievča rozlialo na hraciu konzolu džús.

Muž z Illinois čelí doživotiu vo väzení, pretože na smrť zbil štvorročnú dcéru svojej priateľky potom, ako vyliala džús na jeho hraciu konzolu, uviedli prokurátori. Jonathan Fair (19) z Waukeganu, bol v stredu obžalovaný z vraždy prvého stupňa a kaucia bola stanovená na päť miliónov dolárov. 

Advokát štátneho zástupcu Steve Scheller vo štvrtok uviedol, že úrady plánujú žiadať doživotie kvôli údajným "ohavným" okolnostiam. Fair mal v osudný večer opatrovať 4-ročnú dcéru svojej priateľky, ktorá počas stráženia vyliala džús na hraciu konzolu a mladík ju zato potrestal, Jonathan ju následne zobral do nemocnice a tvrdil doktorom, že spadla a udrela si hlavu. Avšak v prehlásení na polícii už priznal, že s dievčatkom silne triasol a aj ju udrel, keďže ju chcel potrestať za vyliaty džús. Obžaloba, ale tvrdí, že okrem toho malú Skylar kopol viackrát na chodbe a do nemocnice sa ponáhľal, až keď počas útoku stratila vedomie. Doktori v chicagskej nemocnici si všimli známky fyzického násilia, keď sa snažili zmierniť opuch mozgu, avšak podľa prokurátora sa im to nepodarilo. 

Obžaloba najprv obvinila mladíka z ťažkého ublíženia na zdraví, avšak následne svoje obvinenie prehodnotili po výsledkoch lekárskej správy. Matka malej Skylar v tom čase nebola doma a rodina sa najprv domnievala, že dievčatko umrelo po náhodnom úraze. "Zistili sme, že to nebola náhodná smrť," uviedla podľa dailymail.co.uk teta nebohého dievčatka. "Našu bolesť znásobilo vedomie, že niekto vzal život nášmu dievčatku," dodala. 

Násilný prípad zaznamenali aj v Texase, kde otec zabil vlastného syna pred očami susedov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy