Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Koniec vykrádačiek domov. Muž vyrobil špeciálnu bombu, ktorá odstraší zlodejov
Zdielať na

Koniec vykrádačiek domov. Muž vyrobil špeciálnu bombu, ktorá odstraší zlodejov

Zdroj: TV JOJ

WASHINGTON / Špeciálne trblietavé bomby. To je zariadenie, ktoré skonštruoval bývalý inžinier NASA Mark Rober. K jeho zostrojeniu ho viedli krádeže, ktoré zažil na vlastnej koži. Fungovanie je pritom úplne jednoduché, postačia na to štyri inteligentné smartfóny.

Mark Rober bol obeťou už viacerých krádeží, čo ho viedlo k zhotoveniu špeciálnej bomby. Posledná krádež, ktorej bol obeťou, sa totiž nepodarila objasniť aj napriek tomu, že páchateľov zachytila bezpečnostná kamera na jeho dome. Očividne mu tak došla trpezlivosť a vyrobil takzvanú trblietavú bombu. 

Zariadenie v krabici od reproduktorov Apple Homepod využíva štyri mobily, obvodovú dosku a skoro pol kilogramu trblietok. Všetko sa aktivuje hneď po tom, čo zlodej otvorí krabicu. Zároveň tento okamih zachytia kamery a mikrofóny v mobiloch. 

Trblietky sú v nádobe, v ktorej sa roztočí ventilátor akonáhle sa krabica otvorí. Výsledok doplní zapáchajúci sprej, ktorý zamoruje ovzdušie každých 30 sekúnd. Takto vyrobenú bombu už niekoľkokrát nechal na terase domu, kde ho už neraz rozbalil jeden zlodej. Zakaždým bol ale účinný, a zlodej utiekol. V prípade, že si zlodej zoberie bombu so sebou,  Rober ju ľahko nájde pomocou GPS systému.

Muž sa momentálne živí aj ako youtuber, pričom o tomto vynáleze natočil aj video, ktoré má viac ako 21 miliónov videní. 

Pozrite si reportáž o mužovi, ktorý si zhotovil vlastnú policajtku v nadživotnej veľkosti:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy