Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Bezdomovec našiel v taške 17 tisíc dolárov. Pozrite, čo s nimi urobil
Zdielať na

Bezdomovec našiel v taške 17 tisíc dolárov. Pozrite, čo s nimi urobil

Zdroj: Profimedia

WASHINGTON / Pre bezdomovca Kevina Bootha začínalo ráno ako každé iné. Keď ale prišiel k potravinovej banke pre kúsok chleba, našiel pred dverami položenú tašku. Akonáhle nazrel dnu, zistil, že sa v nej nachádza veľa dvadsaťdolarových a stodolárových bankoviek.

Podľa The Washington Post bezdomovec najprv neveriacky jednu z bankoviek vytiahol a prezrel si ju. "Vybral som ju aby som zistil, či je pravá. A skutočne sa zdalo, že je," uviedol Booth pre denník The News Tribune.

Booth potom začal premýšľať, čo s peniazmi urobí. "Odovzdať, alebo si ich nechať?" Opísal svoje myšlienky a dodal, že vtedy ani netušil, koľko peňazí v taške vlastne je. Vedel však, že mu nepatria.

Počkal teda, až potravinová banka otvorí a balík odovzdal dobrovoľníčke, ktorá ho pustila dnu. "Ten balíček je pre vás, niekto ho nechal na priedomí," povedal vtedy.

Dobrovoľníčka, ktorej tašku odovzdal, si automaticky myslela, že sa v nej nachádza jedlo a podobne ako ostatné dary, ktoré zariadenie dostáva, aj tento ihneď zvážila. Potom, čo si všimla, že sa nejedná o jedlo, ale o niekoľko stohov bankoviek, kontaktovala bez rozmýšľania políciu.

"Je zvláštne, že niekto nechal taký obnos peňazí pred potravinovou bankou," okomentoval situáciu pre The Washington Post miestny šerif Marcus McDonald. "Nie každý občan by sa v takej situácii zachoval tak ako vy," vyhlásil podľa The News Tribune šéf miestnej polície Brad Moericke.

"Viem, že by si tie peniaze veľa ľudí vzalo. Ja ale nie som jedným z nich," povedal vtedy Booth. Okrem pochvál sa Boothovi dostalo aj odmeny od potravinovej banky. Aby si ju skutočne užil, rozhodlo sa mu zariadenie radšej postupne darovať poukazy na potraviny, ako mu vyplatiť jednorazovú peňažnú odmenu. Riaditeľka zariadenia Boothovi taktiež prisľúbila pomoc počas zimného obdobia.

Pri obci Sekčov zomrel bezdomovec:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy