Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
FOTO: Sociálnou sieťou valcuje súťaž býkov. Toto je skutočný obor
Zdielať na

FOTO: Sociálnou sieťou valcuje súťaž býkov. Toto je skutočný obor

Zdroj: YouTube

BRATISLAVA / Na internete sa tieto dni koná súťaž o najväčšieho býka. Majitelia zvierat na Facebook uverejňujú rôzne fotografie a porovnávajú si ich veľkosti. Niektorí dokonca vážia aj viac ako 1,3 tony. Táto súťaž farmárov sa stala okamžite hitom internetu. Slávnymi rivalmi sa stal ale kanadský a austrálsky býk.

Fotky a video mohutného vola menom Knickers spôsobili na internete poriadny rozruch. Nadmieru vysoký býk sa totiž pásol medzi bežným dobytkom. Video, ktoré nakrútili jeho majitelia sa okamžite stalo virálom. 

Manželia Schoenrockovi, ktorí majú zvierací útulok v kanadskej provincii Manitoba zábery taktiež videli. No, keďže oni majú doma taktiež obrovského býka, premerali ho. Zistili, že ich Dozer je ešte o 2,5 centimetra vyšší než známy austrálsky "obor." 

Farma Kismet Creek Farm, sa nachádza 60 kilometrov od hraníc so Spojenými štátmi. Je to skôr ale útulok pre približne 90 hospodárskych zvierat, ktoré už nikto nechcel. Takýto bol aj osud býka Dozera. Pre svoju enormnú veľkosť prestriedal už niekoľko majiteľov a našiel stály domov v útulku. Pôvodne bol určený na mäso, no nakoniec ho zachránili a skončil na tejto farme. 

Keď ho manželia po prvýkrát merali, mal už 190 centimetrov. Od tej doby ale ubehol nejaký čas. Teraz, keď ho premerali mal o 2,5 centimetra viac. Meno býka má aj vtipnú minulosť. Dozer dostal ešte ako v angličtine meno "bull", bol teda bull Dozer. 

Narozdiel od austrálskeho obra, ktorý je jeho konkurenciou, trpí zdravotnými problémami. Kvôli váhe okolo 1,3 tony má problémy so šľachami na zadných nohách. Manželia mu ich musia natierať špeciálnymi masťami, a aj preto je podľa nich naozaj kľudným zvieraťom. "Je určite najpriateľnejší. Je to taký nežný obor," vyjadrili sa chovatelia. Keďže je Dozer v krajine i mimo nej naozaj slávny, chcú prísť na neho pozrieť desiatky ľudí. "Je potrebné si uvedomiť, že sme útulok a nie žiadna zoo či cirkus," upozornili manželia na svojej facebookovej stránke

Ako sú na tom slovenské chovy exotických zvierat? Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy