Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ďalší požiar v okolí Spišskej Novej Vsi. V osade horia dva domy
Zdielať na

Ďalší požiar v okolí Spišskej Novej Vsi. V osade horia dva domy

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / V obci Hrabušice došlo v miestnej osade k požiaru dvoch rodinných domov. Obyvateľom domu sa ale, našťastie, podarilo dostať z domov včas, pred tým ako sa plamene rozšírili. Na mieste momentálne zasahujú hasiči.

Ako prví prišli na miesto hasiči z Hrabušíc. "Najprv sme si mysleli, že ide o drobný požiar, no po príchode na miesto sme videli, že oheň bol už v značnom štádiu horenia, doslova šesťmetrové plamene," uviedol veliteľ dobrovoľného hasičského zboru v Hrabušiciach. 

V dome boli počas požiaru obidve rodiny. Netušili, že im horí nad hlavou, zacítili iba dym. Okamžite vzali deti a vybehli z domovov iba v tom, čo mali na sebe. 

Hasiči po príchode prehľadali izby domov. Tam už nikoho nenašli. Pohyb okolo požiaru bol možný iba v dýchacích prístrojoch kvôli silnému zadymeniu. Miestami hasiči nevideli ani na krok. Plamene hltali drevené strechy, izbu aj dreváreň. "Horí zadná časť jedného z dvoch rodinných domov. Požiar sa rozšíril od piecky na uskladnené drevo," povedal veliteľ zásahu hasičov  v Spišskej Novej Vsi Imrich Laznia. Plamene zhltli hlavne drevné dosky. Nimi mali podomácky poplátané steny. Chlapi museli všetko rozobrať a pomaly ohniska dohášať.

Čo plamene spôsobilo, bude musieť zistiť zisťovateľ príčin požiaru, no podľa miestnych za to mohol zle postavený komín.

Ide už o druhý požiar za dva dni v okolí Spišskom Novej Vsi. V piatok došlo k mimoriadnej tragickému požiaru rodinného domu v Richnave. O život prišlo päť osôb, pričom štyri z nich boli deti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy