Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž zaútočil na rovesníka. K násiliu ho prinútila obava, že mu v jedálni nezostane rezeň
Zdielať na

Muž zaútočil na rovesníka. K násiliu ho prinútila obava, že mu v jedálni nezostane rezeň

Zdroj: Twitter - Ryan Neal

KARLOVE VARY / Karlovarská polícia stíha šesťdesiatročného muža, ktorý v tamojšom obchodnom centre napadol svojho vrstovníka. Bol presvedčený, že ho muž predbieha v rade na jedlo. Neskôr ho navyše dokopal na parkovisku a vzal mu mobil, ktorým si ho napadnutý muž fotil.

Incident sa odohral v septembri, polícia teraz informovala, že útočníka našla a obvinila. Podľa zistení iDNES.cz ho k násiliu prinútila obava, že na neho v jedálni nezostane rezeň.

"Šesťdesiatročný muž o rok staršiemu mužovi najprv vulgárne nadával. Potom ho zozadu niekoľkokrát udrel do hlavy," opísala začiatok šarvátky krajská policajná hovorkyňa Zuzana Týřová.

Napadnutý zákazník si to nechcel nechať páčiť a zavolal na tiesňovú linku polície. Útočník ale na príchod hliadky nečakal a ušiel. Druhý muž sa rozbehol za ním na parkovisko a chcel si ho pre potreby polície vyfotiť mobilom.

"Keď ho však mladší muž na parkovisku zbadal, prišiel k nemu a chcel po ňom telefón. Napadnutý to odmietol a muž ho začal opäť fyzicky napádať. Zrazil ho na zem, kde do neho väčšou intenzitou niekoľkokrát kopol do chrbta, do zátylku, ale aj do tváre. Potom mu mobilný telefón vzal a z miesta odišiel, "uviedla hovorkyňa.

Zranený muž skončil v starostlivosti lekárov. Útočníka karlovarskí kriminalisti obvinili z lúpeže a výtržníctva, vo väzení môže skončiť až na desať rokov.

Pobili sa aj dvaja chlapci z Medzilaboriec. Počas školského výletu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy