Polojasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
VIDEO: Mladomanžela odvliekli policajti spred oltára rovno do väzenia
Zdielať na

VIDEO: Mladomanžela odvliekli policajti spred oltára rovno do väzenia

Nie každá svadba je naozaj veselá. U poľských susedov sa stal prípad, kedy mladomanžela odvliekli policajti spred oltára priamo do výkonu trestu. Problém si narobili aj svadobčania, ktorí sa snažili ženícha pred políciou brániť.

Naozaj veľmi kuriózny prípad zatknutia hľadanej osoby sa podaril poľským policajtom. Muža zatkli totiž priamo pred oltárom. "Muž bol právoplatne odsúdený za trestný čin proti životu a zdraviu a mal nastúpiť na výkon trestu. Avšak v deň nástupu sa nedostavil," uviedol policajný hovorca Sebastian Gleń. 

Policajti vyhlásili po mužovi celoštátne pátranie. Nakoniec ich kontaktovali pracovníci matričného úradu, ktorí im nahlásili, že hľadaný zločinec bude mať svadbu. "Vedeli sme, že bude mať sobáš na jednom z matričných úradov. Pripravili sme mu preto v svadobný deň pascu," povedala vyšetrovateľka Anna Zbroja. 

Policajti prišli na miesto až po začatí obradu. Muža však nezatkli hneď, ale počkali, kým uzavrie manželstvo. "Samozrejme, že sme nečakali na skončenie sobáša pre romantiku, ale z taktických dôvodov. Ak by sme sa tam objavili skôr, mohol by ujsť. Radšej sme teda počkali," vysvetlovaľ hovorca polície sebastian Gleń.   

Zatknutiu mladomanžela ale bránili prítomní svadobčania. Tí teraz majú na krku marenie výkonu úradného rozhodnutia. "Samozrejme muž ako aj svadobčania boli prekvapení, že sme ho zadržali priamo na jeho vlastnej svadbe. Skúšali klásť odpor. Ďalej sa vecou zaoberá vyšetrovateľ, ktorý vzniesol obvinenie," dodala Zbroja. 

Muža následne policajti previezli do výkonu trestu, kde si odpyká nielen riadne uložený trest, ale pravdepodobne aj niečo navyše. Zatknutiu sa vyhýbal niekoľko mesiacov.

Brať sa v Poľsku rozhodne nie je lacná záležitosť. Zdaniť dokonca musia aj dar zo svadby. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy