Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
VIDEO: Polonahá prenikla k Trumpovej kolóne. Na prsiach mala odkaz
Zdielať na

VIDEO: Polonahá prenikla k Trumpovej kolóne. Na prsiach mala odkaz

PARÍŽ / Počas vojenskej prehliadky na Champs Élysées vtrhli medzi vládne vozy polonahé aktivistky z hnutia Femen. Jednu z nich nasnímali kamery, dostala sa až ku kolóne amerického prezidenta Donalda Trumpa. Na prsiach mala napísané falošný a mier.

Mierová konferencia a vojenská prehliadka na slávnej ulici Champs Élysées sú vrcholom 100. výročia osláv konca 1. svetovej vojny. Centrom prechádzala kolóna vládnych vozidiel, keď sa trom aktivistkám podarilo preniknúť medzi ne, a to aj napriek policajtom a vojakom. Na celý ceremoniál pritom dohliada viac ako 10-tisíc policajtov a vojakov. Aktivistku z hnutia Femen zachytila kamera. Na záberoch je vidieť, ako sa dostala až ku kolóne prezidenta Donalda Trumpa, bola takmer nahá.

Polonahá žena mala na prsiach nápis "falošný" a "mier", pritom kričala "Falošní mierotvorci". K Trumpovi sa dostala v momente, keď prechádzal Víťazným oblúkom. Polícia okamžite zakročila. Trojica žien z Femen, ktoré mali na tele aj nápis "Vitajte vojnoví zločinci", protestovali už v sobotu pri Víťaznom oblúku. 

Mesto hostilo až 72 hláv štátov, medzi ktorými bol aj ruský prezident Vladimir Putin.

Pozrite si reportáž ako to vyzeralo, keď bol na Slovensku Emmanuel Macron:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy