Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajti zastavili muža s falošným vodičákom. Jazdil s ním 20 rokov
Zdielať na

Policajti zastavili muža s falošným vodičákom. Jazdil s ním 20 rokov

VEĽKÝ MEDER / Našli sme muža, ktorému polícia vo Veľkom Mederi zadržala vodičský preukaz, keďže vykazoval známky falšovania. Tvrdí, že ružovú kartičku, ktorá ako falzifikát získala hodnotenie "dobrý", dostal po absolvovaní autoškoly pred 20 rokmi z rúk policajta.

"Povedal, že ste udaný, že chodíte na čierno s autom  a ja hovorím, že ako na čierno, tu mám vodičský preukaz, dal som mu ho do ruky," opísal komplikovanú situáciu, Ján, majiteľ falošného vodičského preukazu. Ale tentoraz, po 20 rokoch jazdenia, mu ho policajti už nevrátili. "Kolegovia si všimli, že preukaz nemá niektoré ochranné prvky a vykazoval znaky falzifikátu," informovala Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava. 

Ján dochádzal pred 20 rokmi do hlavného mesta za prácou. Ponuke zamestnávateľa, aby si spravil vodičák, nech ho nemusí voziť z Medera do Bratislavy, sa potešil."Povedal, že päť týždňov budem chodiť každý týždeň raz alebo dva razy do školy, vôbec na to som nemyslel, že by bol to na čierno," povedal pán Ján. Zamestnávateľ mu vyšiel v ústrety aj pri úhrade. Poplatok za autoškolu mu postupne strhával z platu. Dokonca aj záverečné skúšky sa udiali vo firme. "Vedľa mňa sedel policajt, testy doniesol ku robote, tam som ich vyplnil. Potom mi povedal, že tri body nemám dobre, ale budete mať vodičský preukaz, nebojte sa. Keď mi to doniesol, prišiel s policajtom a normálne policajným autom, podpísal som papier, dali mi vodičák a s tým bolo koniec," dodal pán Ján. 

Ďalších 20 rokov s ružovou kartičkou bez problémov brázdil cesty Slovenska. Dokonca bez jedinej nehody. "Chodil aj do Bratislavy, do Nitry, do Senca, nikdy nič nebolo. Dával som pozor, keď som jazdil, tak som nepil nikdy," povedal pán Ján. To, že má falošný vodičský preukaz netušil, ten totiž za dve desiatky rokov prešiel viacerými policajnými rukami. "Nie raz, nie dva razy, aj v Okoči, aj vo Veľkom Mederi, aj v Dunajskej Strede, aj ma zastavili s babetou, s veľkým motorkom, nikdy nič nebolo, a takto som dopadol," vymenoval vodič s falošným preukazom. 

Za falšovanie hrozia až tri roky väzenia, zopakovať si autoškolu sa nechystá. "Ja myslím, že dostanem zákaz najmenej na 30 mesiacov a potom uvidím, ale už mám 58 rokov, takže mi vôbec nebude chýbať," dodal pán Ján. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy