Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Polícia vyšetruje prípad falošného lekára. Pacientov vyšetroval mesiace
Zdielať na
Krimi

Polícia vyšetruje prípad falošného lekára. Pacientov vyšetroval mesiace

Zdroj: ISIFA/ilustračná

DUNAJSKÁ STREDA / Muž mal vystupovať ako lekár a v zariadení Relax Epicentrum mal ordinovať. Ako falošný lekár mal ordinovať od marca do augusta tohto roka. Pacientov dokonca vykonával aj diagnostiku na rôznych prístrojoch. Polícia už začala prípad preverovať.

Aj napriek tomu, že nebol skutočný lekár, pacientov ošetroval a vykonával aj diagnostiku na zdravotníckych prístrojoch. Pacientom mal údajne predpisovať a predávať výživové doplnky a lieky. Muž pracoval ako falošný lekár v zariadení Relax Epicentrum. 

"Trnavský samosprávny kraj vykonal previerku osoby, ktorou bolo zistené, že zariadenie a lekár nebol registrovaní a osoba nemala oprávnenie poskytovať lekársku starostlivosť. Polícia preveruje konanie muža ako podozrenie z trestných činov poškodenie zdravia, ohrozenia zdravia nepovolenými liekmi, liečivami a zdravotníckymi pomôckami a vo veci prečinu podvodu," uviedla v správe polícia. 

Keďže muž mohol svojou činnosťou vážne ohroziť pacientov, ktorí k nemu chodili ako ku bežnému lekárovi, polícia prosí o pomoc. Ak ste zariadenie navštívili, boli jeho pacientom alebo ste mali akýkoľvek kontakt s týmto mužom, kontaktujte políciu. 

Na Slovensku sa poslednú dobu stalo niekoľko incidentov s lekármi, ktorí ordinovali aj pod vplyvom alkoholu. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy