Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Obrovský požiar neutícha. Mestá ľahajú popolom
Zdielať na

Obrovský požiar neutícha. Mestá ľahajú popolom

PARADISE / Počet obetí v Kalifornii stúpol už na 31. Úrady hlásia, že doposiaľ ide o najhorší požiar v dejinách Spojených štátov. Požiar sa neustále rozširuje, a to veľkou rýchlosťou. Od nedele je nezvestných 228 ľudí.

Požiar zasiahol hlavne mesto Paradise, ktoré úplne ľahlo popolom. Úrady tvrdia, že obnoviť ho bude zrejme nemožné. Oheň tam zničil viac ako 6700 domov, medzi nimi sú aj budovy a nemocnice. Niektorých ľudí našli uhorených vo vnútri domov. Hasiči sa vyjadrili, že požiar sa neustále šíri kvôli silnému vetru a suchu. Evakuovaných bolo už viac ako 300-tisíc ľudí. Podľa BBC, oheň spálil územie veľké než je Belgicko a Luxembursko dokopy. 

Požiar v Kalifornii zasiahol aj pobrežné mesto Malibu, kde majú domy aj hollywoodske hviezdy. S plameňmi bojuje viac ako 8000 federálnych, miestnych a štátnych hasičov. Pod kontrolu dostali zatiaľ len štvrtinu požiaru nazývaného Camp, ktorý zasiahol sever Kalifornie. Požiar Woolsey, ktorý pustoší juj, sa podaril uhasiť len na 10 percent. Príčina požiar stále známa nie je. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy