Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hasiči pri požiari našli muža bez známok života. Pomôcť mu už nemohli
Zdielať na

Hasiči pri požiari našli muža bez známok života. Pomôcť mu už nemohli

NEVERICE / Pri požiari domu v Nevericiach zahynul 66-ročný muž. Oheň si krátko pred obedom všimli susedia. Do vnútra sa už dostať nemohli a telo objavili až hasiči.

To že v dome horí si úplnou náhodu všimol sused, ktorý bol práve v záhrade, v tej chvíli už bolo všetko zadymené. "To muselo už aspoň hodinu horieť. Lebo už keď sa dymilo zo strechy, tak tam bolo veľa dymu," uviedol sused. Sused sa rozbehol k domu, aby zistil čo sa deje. Zamknuté nebolo a tak sa dostal do vnútra. V plameňoch už boli obe miestnosti, snažili sa oheň do príchodu hasičov uhasiť. "My sme zatiaľ hasili vedrami. Sme vodu nosili zo studne a zavolali sme starostu," povedal sused. 

​To, že vo vnútri je 66-ročný muž susedia tušili, ale s istotou to nevedeli. Nedokázali sa ani dostať do miestností a skontrolovať ich. "Mal odomknuté a on vždy, keď je preč, tak má zamknuté. Ale tam sa nedalo vojsť, bolo tam veľa dymu," opísal udalosti sused. "Po príchode na miesto sme zistili, že v dome horia dve miestnosti," informoval Milan Haveta, veliteľ zásahu HaZZ Zlaté Moravce. 

Nehybné telo 66-ročného muža našli hasiči v dome po uhasení požiaru, záchranári mu už pomôcť nedokázali. "V jednej miestnosti sme našli spadnutú osobu," potvrdil Milan Haveta. Nebohý muž v dome prespával po smrti majiteľa, ktorý bol jeho kamarát. Mal tam veľa vecí a susedia tvrdia, že preto sa požiar tak rýchlo šíril. "Pri kachliach horelo. Tam mal všelijaké veci nahádzané," povedal sused.

"Okolnosti tohto prípadu vyšetrujeme ako prečin usmrtenia," informovala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra. Príčiny požiaru sú stále v štádiu vyšetrovania. Zaisťovateľ určí príčinu požiaru. "Lekár na mieste predbežne vylúčil cudzie zavinenie," dodala Renáta Čuháková.

Hasiči zasahovali pri požiari, ktorú spôsobila sviečka:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy