Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Matke sa vyhrážala s nožom v ruke. Jedna omáčka ju mohla stáť život
Zdielať na

Matke sa vyhrážala s nožom v ruke. Jedna omáčka ju mohla stáť život

Archívna reportáž

BOLOGNA / Talianská 48-ročná vegánka je nútená zaplatiť kompenzáciu vlastnej matke po tom, čo sa jej vyhrážala smrťou, a to len preto, že spravila tradičnú boloňskú mäsovú omáčku.

Vôňa jedného z najznámejších talianskych jedál - ragú - stačila na to, aby odštartovala domáce rozbroje, ktoré skončili tým, že dcéra na matku vytiahla nôž, opísala udalosti obžaloba na súde. 

Čerstvo nezamestnaná dcéra sa nedávno presťahovala naspäť k matke, ktorá ako pravá Talianka, varila podľa originálnej receptúry. Jedným z takýchto pokrmov každej Talianky je boloňská masová omáčka, ktorá sa pomaly mieša celé hodiny s použitím rôznych druhov mäsa vrátane nakrájanej šunky na kocky, mletého hovädzieho mäsa a niekedy aj kuracej pečene, následne sa podáva na cestovinách alebo s polentou.

Matka pred súdom podľa telegraph.co.uk povedala, že celá situácia sa vyostrila pre nezhody v jedle, keďže jej dcéra odmieta jesť akúkoľvek živočíšnu stravu. Dcéra na svoju obhajobu povedala súdnemu dvoru, že dlho nemala žiadny kontakt so živočíšnymi výrobkami kým sa nevrátila späť k svojej matke, pre ktorú bola bohatá omáčka z červeného mäsa štandardnou stravou. 

Vôňa mäsovej omáčky, ktorá sa v malom apartmáne niesla celé hodiny, vyprovokovala dcéru. Tá chytila nôž a vyhrážala sa, že vezme veci do vlastných rúk. "Ak neprestaneš sama, tak ťa prinútim. Prestaň variť to ragú, ináč ťa bodnem do žalúdka," povedala dcéra, podľa matkinej sťažnosti na súde. 

Na základe informácií, súd nariadil žene zaplatiť 400 eur ako poplatok súdu a 500 eur ako kompenzáciu svojej 69-ročnej matke.

Pozrite si aj reportáž o tom, ako horiace jedlo zadymilo celú bytovku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy