Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
VIDEO: Strach medzi cestujúcimi na palube. Lietadlo pristálo v Bratislave
Zdielať na

VIDEO: Strach medzi cestujúcimi na palube. Lietadlo pristálo v Bratislave

Zdroj: youtube

KLUŽ / Cestujúci na palube lietadla Boeing 737 zažili nepríjemnú situáciu. Keď bolo lietadlo nad Slovenskom, cestujúci ucítili nepríjemný zápach. Došlo k pretlakovaniu kabíny, čo spôsobilo na palube miernu paniku. Problém začala posádka lietadla okamžite riešiť kyslíkovými maskami.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=35&v=jw712N97UlgV Boeingu 737, ktorý mal namierené z rumunského mesta Kluž do írskeho Dublinu, došlo k pretlakovaniu kabíny. O incidente informovali aktuality.sk , po tom, čo rumunské médiá zverejnili zábery z letu OB 3755 aeorolínií Blue Air, ktoré zaznamenal jeden z pasažierov. Situácia nastala počas stredajšieho letu. Keď bolo lietadlo nad Slovenskom, cestujúci vraj začali cítiť zápach. 

Posádka lietadla situáciu okamžite riešila kyslíkovými maskami. Na palube ale stihla vzniknúť aj mierna panika. Viacerí ľudia sa sťažovali, že nedostávajú kyslík. Medzi cestujúcimi boli aj deti, ktoré zrejme podľahli strachu a začali plakať. 

Podľa stanoviska aerolínií pilot požiadal o pristátie na najbližšom letisku. Ako sa vyjadrila hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková pre aktuality.sk, nešlo o núdzové pristátie.  "Letecký dopravca Blue Air poslal pre cestujúcich náhradné lietadlo, ktoré odletelo s cestujúcimi z Bratislavy do Dublinu o 15.42 h," dodala Ševčíková.  Aj keď z trasy letu môže byť zrejmé, že bližšie ako pristátie v Bratislave mohli pripadať do úvahy aj letiská v Sliači či v Žiline, podľa Ševčíkovej je len na rozhodnutí pilota, ktoré letisko si v takej chvíli vyberie pre pristátie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy