Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Smrteľná nehoda si vyžiadala jeden život. Spolujazdec z miesta odišiel
Zdielať na

Smrteľná nehoda si vyžiadala jeden život. Spolujazdec z miesta odišiel

SLEPČANY / Vodič (25) išiel odviesť kamaráta a skončilo sa to tragicky. S autom vyletel z cesty a skončil v potoku. Nehoda sa stala nadránom v Slepčanoch. Záchranárske zložky sa ale o nej dozvedeli až po viac ako hodine. Vodič zrážku neprežil, spolujazdec sa zranil ľahko.

Vodič, ktorý viezol aj o rok staršieho kamaráta, nevybral zákrutu a s autom zišiel z cesty, následne vbehol do hustého porastu. Potom ako vozidlo zišlo z cesty letelo ešte niekoľko metrov a skončilo v potoku, kde sa vodič s vozidlom ešte aj prevrátil na bok. Po náraze z neho pravdepodobne vyletel. Kamarát vyviazol so škrabancami. Z miesta nehody ale údajne odišiel a Patrikovi vraj pomoc nezavolal. Napokon sám zašiel do nemocnice na ošetrenie a až tam vysvitlo čo sa udialo. Na miesto hneď vyštartovali záchranári.

​Nehoda sa stala okolo tretej hodiny nadránom, záchranárske zložky tam prišli po zhruba hodine a pol, no 25-ročný Patrik bol už mŕtvy. "Prípadné požitie alkoholu bude zisťované až pri pitve," informovala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra. 

Havarované vozidlo v potoku od cesty vidieť nebolo, a preto si ho nikto iný nevšimol. Spolujazdec, ktorý bol podľa informácií z prostredia vyšetrovania pod vplyvom alkoholu dokonca tvrdil, že v aute sedel ešte aj niekto tretí. Polícia prehľadávala okolie, ale nikoho iného nenašli. "Zásah spočíval vo vykonaní protipožiarnych opatrení na havarovanom vozidle a súčinnosť s policajným zborom pri zabezpečovaní miesta dopravnej nehody," povedal Marián Lenčéš, veliteľ zásahu HaZZ Zlaté Moravce. 

"Poverený policajt začal v tejto veci trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," dodala hovorkyňa KR PZ Nitra. Okolnosti zrážky polícia vyšetruje.

Pozrite si aj reportáž o tom, ako prehliadnutie značky, môže spôsobiť vážnu dopravnú nehodu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy