Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vážna dopravná nehoda. Sedem ľudí skončilo v nemocnici
Zdielať na

Vážna dopravná nehoda. Sedem ľudí skončilo v nemocnici

ŠAĽA / MOČENOK / Sedem zranených ľudí skončilo po večernej zrážke dvoch áut v nemocnici. Nehoda sa stala na ceste medzi Šalou a Močenkom. Vodič (37) si zrejme nevšimol dopravnú značku na križovatke.

Nehoda sa stala na križovatke pri fabrike Dusľo. Vodič (37) sa zrejme, podľa predbežných zistení, nevenoval situácii na ceste a nevšimol si dopravnú značku - STOP a s vozidlom vletel do hlavnej cesty. Skrížil pritom cestu vozidlu, ktoré riadil 30-ročný muž."Pravdepodobnou príčinou tejto dopravnej nehody je nerešpektovanie dopravnej značky - Stoj, daj prednosť v jazde," uviedla Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra. 

​Vodič, ktorý išiel po hlavnej ceste, už zrážke zabrániť nedokázal. Vozidlá, v ktorých sedelo dokopy sedem ľudí, do seba vrazili. Svedkovia na miesto nehody zavolali pomoc. Cestu museli okamžite uzatvoriť, všetci účastníci nehody sa zranil. Niektorí zostali vo vrakoch zakliesnení a vyslobodzovali ich hasiči. Na mieste zasahovali záchranky z okolia. "V každom z vozidiel sa nachádzala jedna zakliesnená osoba," informoval Peter Tóth, veliteľ zásahu HaZZ Šaľa. 

Vo vozidle, ktoré nedalo prednosť, okrem vodiča sedeli aj kolegovia z Ukrajiny a Čiech. Išli z práce a nehoda sa stala iba pár minút potom, ako vyšli z areálu firmy. Všetci piati sa zranili. "Príslušníci vyslobodili zakliesnené osoby pomocou hydraulického zariadenia a pomohli pri transporte do sanitného vozidla," povedal Peter Tóth.

Zranený je aj 30-ročný vodič druhého auta a spolujazdkyňa v rovnakom veku. Všetci siedmi ľudia z oboch áut skočili v nemocnici. Žena a dvaja spolujazdci z druhého auta sa zranili ťažko. "Prípadom realizuje Okresný dopravný inšpektorát v Šali ako prečin ublíženia na zdraví," dodala Renáta Čuháková.

Okolnosti nehody sú v štádiu vyšetrovania. Polícia zisťuje aj to, prečo si vodič dopravnú značku nevšimol. 

Policajti museli prešetriť aj nehodu sanitky s osobným autom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy