Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Žena zomrela po útoku sekerou. Mladého muža obvinili z vraždy
Zdielať na

Žena zomrela po útoku sekerou. Mladého muža obvinili z vraždy

KOTEŠOVÁ / Muž, ktorého vo štvrtok zadržali policajti po brutálnom útoku v obci Kotešová pri Bytči, je v policajnej cele. Vyšetrovateľ ho už obvinil z viacerých závažných trestných činov. V dedine mal zaútočiť až na troch ľudí. Starší manželský pár napadol sekerou, ktorú našiel na dvore. Jeho útok neprežila pani Mária.

Strach, ktorý zavládol v obci, bol neopísateľný a to až do príchodu policajtov, ktorí mladého muža spacifikovali. Samuelovo nepochopiteľné konanie začalo v momente keď vošiel do dediny. Chcel zrejme ukradnúť jedno z áut, až kým ho jeden z majiteľov nepožiadal, aby so svojim konaním prestal. Následne totiž mladík začal útočiť na neho. "Napadnutému mužovi sa podarilo ujsť do rodinného domu, útočník vykopol vchodové dvere," uviedla Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. "Spadol na zem lebo si nohu dorezal na tých dverách," dodala svedkyňa útoku, Miroslava. 

Ďalšiu obeť si zrejme vybral náhodne. Vošiel do dvora rodinného domu, v jedálni mal sekerou napadnúť Rudolfa a na dvore aj jeho manželku Máriu. "Úderom sekery do oblasti hlavy spôsobil žene ťažké zranenia, ktorým po prevoze podľahla," informovala Janka Balogová.

Rudolf je starostlivosti lekárov v žilinskej nemocnici. "Je u nás hospitalizovaný s otrasom mozgu a tržno- zmliaždenými ranami nad pravým i ľavým nadoobočím, našťastie je momentálne jeho stav stabilizovaný," povedala Lenka Záteková, hovorkyňa FNSP Žilina. V rovnakej nemocnici ošetrili aj útočníka, ktorého po celý čas strážili policajti. "Pacient bol ošetrený a nebola potrebná jeho ďalšia hospitalizácia," dodala Lenka Záteková.

Vyšetrovateľ v piatok 24-ročného Samuela obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy, ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a porušovania domovej slobody. Predmetom vyšetrovania je aj to, či bol mladý muž pod vplyvom návykových látok. Biologický materiál mu bol odobratý, výsledky ale polícia zatiaľ nemá. Obyvatelia obce, ktorí s útočníkom prišli do kontaktu, sú ale presvedčení o tom, že bol zdrogovaný. "Bol absolútne nepríčetný, dookola opakoval prepáč, spomínal priateľku," opísal správanie Samuela svedok Miroslav. 

Pred sudcu Okresného súdu v Žiline sa obvinený Samuel postaví cez víkend. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy