Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragédia v obci. Žena po útoku sekerou podľahla zraneniam
Zdielať na

Tragédia v obci. Žena po útoku sekerou podľahla zraneniam

KOTEŠOVÁ / Vo štvrtok ráno stala tragédia v malej obci Kotešová pri Bytči. Mladý muž, ktorého v obci nikto nepoznal, útočil na dedinčanov v dvoch domoch. V prvom dome najskôr vážne zranil pána Daniela o pár metrov ďalej sekerou zaútočil na starší manželský pár. Pani Mária po prevoze do nemocnice na následky vážnych zranení zomrela.

Dvojnásobný útok sa odohral v obci Kotešová pri Žiline. Dvadsaťštyriročný mladík Samuel prišiel do dediny do pol pása vyzlečený a podľa tvrdení miestnych, ktorí s nim prišli do kontaktu, bol pod vplyvom drog.

​Podľa informácií TV JOJ najskôr mal mladík prechádzať autá, ktoré stáli popri ceste a snažil sa do nich dostať. Jeden z obyvateľov si všimol, ako sa snaží dostať do jeho auta a upozornil ho, aby s tým prestal. Následne mal mladík vojsť do dvora, kde ho údajne napadol a rozbil sklenené dvere na dome, pričom si poranil nohu. "Keď sa nedostal do auta, sused na neho vyšiel a opýtal sa ho, čo robí. Vtedy ho napadol rozkopol mu dvere," povedal Dušan, svedok udalosti. Na pomoc obyvateľovi prišiel sused, ktorý mal so sebou psa a páchateľ sa dal na útek. 

Mladý muž ďalej prechádzal dedinou a vošiel do ďalšieho dvora, kde sa v tom čase nachádzala staršia pani. "Vošiel za ňou, na dvore ležala sekera, zobral ju a začal pani Máriu napádať," povedal Miroslav, obyvateľ dediny. Zúfalý krik počul Máriin manžel Rudolf, ktorý svojej žene bežal na pomoc, avšak aj jeho mladík so sekerou napadol. 

Samuela ktorý sekerou útočil na manželský pár spacifikovala až privolaná policajná hliadka. "Dokonca na nich vyšiel s tou sekerou, keďže je to obytná zóna, policajti nepoužili zbraň," dodal Miroslav. "Môžem potvrdiť že príslušníkmi policajného zboru sú vykonávané procesné úkony, páchateľ pochádzajúci z okresu Topoľčany bol zadržaný hliadkou. Fyzicky napadol obyvateľov rodinných domov," informoval Roman Bilský, riaditeľ OR PZ Žilina. 

"Naše posádky priamo na mieste ošetrili a do nemocníc v Považskej Bystrici a Žiline previezli štyroch zranených, tri obete, ako aj útočníka," povedala Jana Galera, hovorkyňa skupiny Falck. Pani Mária surový útok sekerou neprežila. Zomrela krátko po prevoze do nemocnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy