Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Žiadateľ o azyl klamal o svojom veku. Teraz sedí v ľaviciach so žiakmi
Zdielať na

Žiadateľ o azyl klamal o svojom veku. Teraz sedí v ľaviciach so žiakmi

Zdroj: facebook

IPSWICH / Rodičia študentov strednej školy v anglickom meste sa sťažujú. Medzi ich deťmi sa objavil 30- ročný žiak. Podľa BBC má isť o muža, ktorý žiada o azyl.

Tridsaťročný študent podľa informácii BBC začal chodiť do školy ešte začiatkom roka. Muž pritom patrí do skupiny žiadateľov o azyl. Britské ministerstvo teraz začalo prešetrovať sťažnosť, ktorú podali rodičia ostatných študentov. Ministerstvo sa zatiaľ len vyjadrilo, že podobné prípady spravidla nekomentuje, škola sa vyjadriť bližšie taktiež odmietla. 

https://twitter.com/ConservativeCCh/status/1058350107106656256

"Ako je možné, že na matematiku s nami chodí 30- ročný chlap?," napísal jeden zo žiakov na sociálnu sieť, v príspevku uverejnil aj fotografiu. Podľa niektorých študentov, ktorých citoval britský denník, muž o svojom veku úradom klamal, aby získal prístup k nejakému vzdelaniu. 

Rodičia sú touto situáciou znepokojený. Podľa bulvárnych médii hovorí muž veľmi zle po anglicky a pravdepodobne pochádza z Iránu. "Išiel som do školy, aby som na tohto študenta upozornil, no učiteľ sa ma snažil umlčať tým, že má všetky potrebné dokumenty a všetko je v poriadku," vyjadril sa Lewis Forte, otec jedného zo žiakov. 

Ďalší z rodičov varoval ostatných na sociálnych sieťach. "Odporúčam všetkým, ktorí majú deti v tejto triede, aby ich do školy neposielali. Aspoň kým polícia prípad nevyšetrí," napísal. 

Na jednej zo stredných škôl na Kryme sa odohrala masová vražda. Pozrite sa, čo sa stalo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy