Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Prevrat v spôsobe oplodnenia. Dve ženy vynosili jedno dieťa
Zdielať na

Prevrat v spôsobe oplodnenia. Dve ženy vynosili jedno dieťa

DALLAS / Podľa najnovších výdobytkov medicíny je možné, aby dve ženy vynosili dieťa. Neuveriteľné zdieľané tehotenstvo si na vlastnej koži vyskúšal lesbický pár zo štátu Texasu.

To, čo rozpráva príbeh Ashley a Bliss sa prieči všetkému, čo sme sa učili v škole. Najnovší medicínsky míľnik v umelom oplodnení ale prepisuje históriu. "Ide o úplne prvý prípad, keď dve ženy fyzicky vynosili spoločné dieťa," uviedla lekárka Kathy Doody. "Bola si maximálne istá, že to dokáže. Stmelilo nás to," povedala matka dieťaťa Bliss Coulter o jej partnerke. 

A ako to vlastne funguje? Bliss nosila oplodnené vajíčko počas počiatočného embryonálneho vývinu. Potom sa vložilo do tela Ashley, ktorá ho donosila. Tento postup je vraj značne lacnejší v porovnaní s klasickou metódou. "Je to revolučný prístup vo vnútromaternicovom oplodnení, ktoré je dostupnejšie, finančne výhodnejšie a prirodzenejšie,"  vysvetlil lekár Kevin Doody.  Malý Stetson sa narodil pred piatimi mesiacmi. Genetickú informáciu nesie od matky Bliss a darcu spermie. I keď medzi lesbickými pármi túto metódu lekári využili prvýkrát, vyskúšalo ju už aj zhruba 200 heterosexuálnych párov. 

Na deti budú rodičia dostávať nižšie prídavky, no len tí, čo pracujú v Rakúsku. Ako je to možné?: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy