Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Obete si vyberal náhodne a surovo ich zbil. Kysucký fantóm je aj napriek tomu na slobode
Zdielať na

Obete si vyberal náhodne a surovo ich zbil. Kysucký fantóm je aj napriek tomu na slobode

ČADCA / Kysucký fantóm, ktorý šíril paniku v meste Čadca, je na slobode. Ján (17) koncom minulého roka bezdôvodne napadol sedem ľudí. Potom, ako ho policajti odhalili, putoval do vyšetrovacej väzby. Spoza mreží ho prepustili, keď mu sudkyňa nadelila podmienku.

Predtým, ako ho policajti dolapili, v metropole Kysúc vládol veľký strach. Ján si vyberal svoje obete náhodne a všetky surovo zbil. Na ľudí útočil v rôznych častiach mesta, či už na sídlisku, alebo v centre. "Obvinený v Čadci napadol šesť žien a jedného chlapca," uviedol Milan Cisárik, hovorca KP Žilina. "Tri z napadnutých žien vyhľadali aj lekársku pomoc," informovala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. 

​Do troch žien neváhal kopať, keď pri jeho útoku spadli na zem. Chlapcovi, ktorého napadol na železničnej stanici, poskákal po hrudi. Vo vyšetrovacej väzbe bol od decembra minulého roka. Za jeho brutálne činy mu hrozila strata slobody na jeden a pol roka. No do väzenia nakoniec nepôjde. "Vzhľadom na to, že rozsudok okresného súdu, ktorým bol uložený odsúdenému trest podmienečného odňatia slobody a ochranné sexuologické riešenie nadobudol právoplatnosť, dôvody väzby tak pominuli a odsúdený bol prepustený na slobodu," povedala Lenka Belavá, hovorkyňa KS Žilina.

Jeho príbuzní sú s rozsudkom spokojní. Priznávajú, že Ján má psychické problémy. Myslia si, že bude lepšie, keď bude zavretý nie vo väzení, ale v ústave pod dozorom odborníkov. Zatiaľ je síce doma, pričom mu už plynie podmienka, no ešte ho čaká aj druhá časť trestu, teda nástup na ústavné liečenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy