Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vodička (77) vošla na diaľnicu v protismere. Polícii povedala, že šla na cintorín
Zdielať na

Vodička (77) vošla na diaľnicu v protismere. Polícii povedala, že šla na cintorín

TRENČÍN / O rozruch na diaľnici pri Trenčíne sa postarala 77-ročná vodička. V protismere prešla viac ako 5 kilometrov. Našťastie si ju všimli policajti. Tí okamžite uzavreli diaľnicu a ženu zastavili. Povedala im, že išla na cintorín.

Dôchodkyňa chceli ísť na cestu 1.triedy. Namiesto toho odbočia na diaľnicu a to rovno do protismeru. Auto, ktoré šoférovala, zachytila kamera Národnej diaľničnej spoločnosti v momente, ako vchádzalo na diaľnicu. 

"Je to pritom dobre označené, sú tam všetky tie tabule a obmedzenia," uviedol znalec z odboru cestnej dopravy Milan Holéci. Značky jej jednoznačne ukazovali, že je v protismere. Žena ich ale nerešpektovala. Trúbil na ňu aj kamionista, ktorý do nej takmer nabúral. Ona mu však podľa polície iba odkývala a pokračovala v jazde.

"Nie je to normálne, takéto veci by sa nemali stávať, to hovorí aj zákon, ale niekedy sa stanú veci medzi nebom a zemou a tí ľudia skončia v protismere," dodal Holéci. 

Vodička po celý čas jazdila v takzvanom rýchlom pruhu. Policajti uzavreli diaľnicu a na ženu počkali na najbližšom výjazde. Tam ju zastavili. "Vozidlo riadila 77-ročná Marta z okresu Trenčín a na sedadle spolujazdca sedel 88-ročný muž," uviedla policajná hovorkyňa Elena Antalová. "Len zázrakom sa nikomu nič nestalo, lebo ľudia nepredpokladajú niečo v protismere," krútil hlavou Holéci. Policajti 77-ročnej žene okamžite zadržali vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu. 

Podobný kaskadérsky kúsok predviedol na D1 pri Trenčíne tento 92-ročný vodič. Aj on zle odbočil. Rovnako ako 77-ročná vodička aj on pokračoval v jazde a zastavili ho až policajti. Podľa odborníka v takomto prípade treba auto čo najrýchlejšie odstaviť na krajnici. "Treba ísť čo najrýchlejšie ku krajnici, aj do jarku. Je lepšie zaplatiť si vyprostenie auta, ako pohrebné miesto," radí znalec z odboru cestnej dopravy. 

Pozrite si archívnu reportáž, kedy v Bratislave vošiel kamión na diaľnicu do protismeru: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy