Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
VIDEO: V lotérii padol rekordný jackpot. Osudovým bolo číslo 5
Zdielať na

VIDEO: V lotérii padol rekordný jackpot. Osudovým bolo číslo 5

JUŽNÁ KAROLÍNA / V americkej lotérii Mega Millions padol rekordný jackpot 1,6 miliárd dolárov. Prevádzkovateľ hry zatiaľ výsledok oficiálne nepotvrdil. Jasné nie je ani to, či sa k výhre neprihlási viacero výhercov.

V lotérii tak padol neuveriteľný jackpot 1,6 miliardy, čo je 1,5 miliardy eur. Výška výhernej sumy sa na takéto číslo vyšplhala práve preto, že od júla sa nikto do šťastných čísel netrafil. Sumu zlomilo až utorňajšie žrebovanie.

Výherca ale celú sumu nedostane. Pokiaľ si vyberie, ako väčšina víťazov, výplatu v hotovosti, odovzdá finančnému úradu takmer polovicu čiastky. Ak si ale peniaze uloží na účet, daňový odpočet bude nižší. Výhru ale bude dostávať v podobe renty niekoľko desiatok rokov. Výhernými číslami Mega Milions boli: 5, 28, 62, 65, 70 a zlaté Megaball číslo 5. 

Doposiaľ najvyššia výhra v stávkovej hre Powerball bola v januári 2016, kedy padol jackpot 1,586 miliárd dolárov. Rozdelili si ju traja výhercovia. "Šanca vyhrať v lotérii Mega Milions je len 1 : 302,5 miliónom," upozornili štatistici. Podanie tiketu pritom stojí len 1,70 eura. 

Pozrite si reportáž o rekordnej výhre, ktorá padla na Slovensku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy